Ove televizijske serije su bile jako skupe pogreške

Screenshot: YouTube/ Starz

SVAKI put kad ideja za novu televizijsku seriju dobije zeleno svjetlo, televizijske se kuće ulaganjem u njihovu realizaciju upuštaju u veliki financijski rizik, s obzirom na to da se tu većinom radi o milijunskim iznosima.

Televizijske kompanije svakodnevno pokušavaju  predvidjeti ukus i želje publike i dok to nekim TV mrežama uspijeva, druge svoje milijune "bacaju u vjetar".

Riskiranje se tako isplatilo ABC-ju koji je serijom  "Izgubljeni" publiku doslovce prikovao za male ekrane, kao i HBO-u i njegovoj "Igri prijestolja".

No, ponekad se dogodi obrnuti scenarij, u kojem promašene ideje postanu loše televizijske serije,a ovo su upravo neke od njih.

Terra Nova

Procjenjuje se da je samo pilot epizoda ove serije koštala između 16 i 20 milijuna dolara. Epizoda je trajala dva sata, a u njoj je glumilo i preko 400 statista. Osim velikog iznosa novca, pilot epizoda je uzela i dosta vremena.

Čak je 15 tjedana trajala izgradnja cijelog seta. U svaku sljedeću epizodu uloženo je četiri milijuna dolara, a cijela promotivna kampanja serije koštala je čak 50 milijuna dolara.

Ekipa koja je 2011. godine radila na projektu, imala je problema već u samom početku i to s lošim vremenom, ozljedama na setu, krpeljima i pijavicama. Terra Nova nije ispunila očekivanja Foxa te je serija otkazana nakon prve sezone emitiranja.

Supertrain

Ova serija poznata je po tome što je njen neuspjeh kod publike skoro izazvao bankrot NBC-ja 1979. godine. U vrijeme kada je po prvi put emitirana, bila je najskuplja serija dotad.

Snimala se na nekoliko lokacija u New Yorku i u Los Angelesu. Radnja serije prati "supervlak", kojega pokreće nuklearna energija, a koji je istovremeno i poprište slučajne ljubavne priče.

Projekt koji je otkazan nakon samo devet epizoda su "popljuvali" svi kritičari te je često uvršten u razne liste "najgorih televizijskih serija svih vremena", prenosi io9.
 

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica je bila nevjerojatno skupa u svoje vrijeme te se prema današnjoj vrijednosti dolara, radi o iznosu od preko tri i pol milijuna dolara, koliko je otprilike koštala svaka epizoda.

Ova ABC-ova serija nije ostvarila popularnost te ju je u gledanosti 1978. godine uvjerljivo nadmašila CBS-ova serija "All in the Family".

ABC je odustao od nje nakon prve sezone emitiranja.
 

The Bionic Woman

Ova serija je bila doista kratkog vijeka. Početni troškovi za njenu proizvodnju su iznosili 7,4 milijuna, a troškovi svake pojedinačne epizode oko šest milijuna dolara.

Publika je vrlo brzo izgubila interes za nju, a nisu "pomogle" ni brojne loše kritike. Konačno, štrajk koji je organizirao sindikat američkih pisaca 2007. godine je zaustavio cjelokupni projekt.

Kada je štrajk završio, NBC je izgubio entuzijazam za nastavak njene proizvodnje.

Kings

Kings je djelomično nastala prema uzoru na biblijsku priču o kralju Davidu, a cijela radnja serije se odvijala u izmišljenom kraljevstvu, koje je sličilo na moderni SAD.

U dvosatnu pilot epizodu je uloženo deset milijuna dolara, a svaka sljedeća je koštala NBC četiri milijuna.

Iako su mišljenja o njoj u početku bila podijeljena, naposljetku su prevladale loše kritike.

Trajala je samo nekoliko epizoda, nakon čega je prestala s emitiranjem, a ostatak epizoda se mogao pogledati tijekom ljeta 2009. godine.

 

Camelot

Ova "raskošna" fantazijska drama nastala je 2011. godine, a u njoj su glumili Joseph Fiennes i Eva Green.

Svaka epizoda stajala je približno sedam milijuna dolara, a Starz ju je otkazao nakon završetka emitiranja prve sezone. Službeni razlog- "značajne teškoće u proizvodnji".
 

Flash Forward

ABC je i u ovu seriju 2009. godine uložio jako puno novca, a jedan od njenih producenata, David Goyer je kazao da je "ABC  bio vrlo darežljiv s otvaranjem svoje kasice-prasice", za njenu
realizaciju.

Ipak, ni veliki novčani iznosi i "pristojne" kritike nisu joj osigurali gledanost te je otkazana nakon prve sezone emitiranja.


Viva Laughlin

"Viva Laughlin" je CBS-ova adaptacija BBC-jeve serije "Blackpool", a njen približan opis bio bi "glazbena komedija-misteriozna drama".

Glumac Hugh Jackman bio je jedan od njenjih izvršnih producenata, a jedna od oštrijih kritika na njen račun je glasila: najgori koncert u povijesti televizije.

Izuzetno loša i jako skupa, otkazana je nakon emitiranja druge epizode.
 

Father of the Pride

NBC-jeva animirana serija iz 2004. godine primila je loše kritike, dok su ocjene gledatelja bile nešto bolje.

Njeni protagonisti su bili članovi obitelji bijelih lavova te iako se ozbiljno razmišljalo o njenom ukidanju već u samom početku emitiranja, projekt je ipak nastavljen, a svaka epizoda je koštala otprilike dva i pol milijuna dolara.

No, njena gledanost je bila jako loša i nikad nije doživjela drugu sezonu.
 

The Event

Početni proračun koji je bio na raspolaganju izvršnim producentima serije je iznosio čak 15 milijuna dolara, a prema nekim glasinama, pilot epizoda je također stajala NBC dodatnih 15 milijuna dolara.

Iako su njene ocjene i gledanost u početku bile dobre, nakon desete epizode publika je izgubila interes za nju te je "izgašena" nakon završetka emitiranja prve sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.