Ova poruka srušit će vam Skype u sekundi

Screenshot: YouTube

MALO tko to zna, ali jedan bezazleni tipfeler u poveznici može srušiti Skype. Problem je u samo osam znakova http://:, koji primatelju poruke mogu srušiti cijeli program, koji je često nakon toga potrebno ponovno instalirati.

Ovu grešku otkrio je jedan korisnik posve slučajno, a nakon što je o svom iskustvu pisao na Skypeovom korisničkom forumu, mnogi informatički blogovi raspisali su se o ovom problemu,

Venture Beat piše da će Skype na Windowsima teže podnijeti ovaj problem od onog instaliranog na Macu, a slanje poveznice koja sadrži spornu kombinaciju znakova korisniku koji ima Windowse srušit će program u tolikoj mjeri da će ga morati ponovno instalirati.

Problematičnoj poruci koja ruši Skype mediji su posvetili više pažnje nakon što je prošlog tjedna otkriveno da specifična poruka s arapskim znakovima ruši iPhone aplikaciju za SMS. Apple je nakon 24 sata pronašao privremenu zakrpu za problematičnu poruku, dok su iz Skypea izvijestili da znaju za ovaj problem i da rade na pronalasku rješenja.

Ako baš vi dobijete poruku s problematičnom kombinacijom znakova, tražite onog koji vam ju je poslao da je obriše, a potom reinstalirajte cijeli program. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.