On je multimilijunaš koji živi od džeparca koji mu daje supruga

Screenshot: Telegraph

MULTIMILIJUNAŠ Steve Smith, osnivač lanca dućana Poundland, otkrio je da je svojim roditeljima poklonio 25 milijuna funti (od 50 milijuna koliko je 2000. dobio) kad je prodao tvrtku i da sad živi od džeparca koji mu daje njegova supruga.

52-godišnji Steve Smith živi u vili od 6,5 milijuna dolara u britanskom Shropshireu sa svojom suprugom i troje djece, ali dnevno dobiva 10 do 20 funti (100 do 200 kuna) od svoje bolje polovice. Za Telegraph je kazao: "Supruga mi na dnevnoj bazi daje džeparac. Problem sa mnom je u tome da ću, ako imam bilo što novca uz sebe, to sigurno potrošiti pa mi ona daje 10 do 20 funti na dan".

Svoj prvi dućan u lancu Poundland Smith je otvorio kad je imao samo 18 godina. 10 godina kasnije posao je bio vrijedan 50 milijuna funti i uključivao je stotine dućana diljem Velike Britanije.

Kad je lanac prodao, roditeljima je dao pola novca jer je od oca posudio 50.000 funti da bi biznis započeo. "Kad sam imao 18 godina, vidio sam prazan dućan i odlučio sklopiti ugovor. Do kraja prve godine okrenuli smo preko milijun funti i zaradili više od 6000 od prodaje svega, od vreća za smeće do konjića za ljuljanje. Do trenutka u kojem sam prodao tvrtku, zapošljavali smo 5500 ljudi, imali preko milijun kupaca svaki tjedan i godišnji profit od otprilike 4,3 milijuna funti. Prvo što sam napravio bilo je da sam ocu dao pola novca. On mi je posudio 50.000 funti da pokrenem tvrtku pa mislim da je bilo fer vratiti mu. Da nije bilo njega i njegovog znanja i iskustva, sve ovo nikad se ne bi dogodilo", kazao je.

"Novac vam pruža puno različitih mogućnosti, ali važno je ne zaboraviti odakle dolazite", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.