Odrekao se milijuna i sad živi u kolibi na planini

Ilustracija: Shutterstock

IAKO mnogi u tu teoriju još uvijek ne vjeruju, kineski milijunaš živući je dokaz da vam ne treba novac da biste bili sretni.

Liu Jingchong ima 38 godina i bio je uspješni poduzetnik i multimilijunaš prije nego što je odlučio odbaciti sve svoje bogatstvo i preseliti se u kolibu u planini, piše NY Post.

Ovaj bivši poduzetnik koji je radio u tekstilnoj industriji, doduše, možda nikad ne bi donio takvu životnu odluku da mu se nije dogodila čudna automobilska nesreća i da nakon toga nije pročitao jednu knjigu.

"Istina je da sam zarađivao puno novca i ne mogu reći da sam mrzio svoj život. Čak bih rekao i da sam u njemu uživao, ali sve se promijenilo kad sam s prijateljima bio u prometnoj nesreći u zabačenom dijelu Kine", kazao je za CEN i dodao: "Trebao nam je novi automobil, a nismo svi odmah bili spremni za nastavak putovanja. Ali ja sam bio relativno u redu i odsjeo sam u hotelu u kojoj je jedina stvar koju si mogao raditi bila čitati knjigu o budizmu. To mi je promijenilo život".

Nakon što se vratio u svoju svakodnevicu, nastavio je istraživati budizam, koji uči da su sva materijalna dobra uzrok ljudske patnje, i odlučio da mora promijeniti život.

"Riješio sam se svega što posjedujem, uključujući sedam automobila, vilu i vikendice, i kupio malu kolibu koja je i više nego dovoljna za moje potrebe", poručio je.

I iako je je izoliran u planini u regiji Shaanxi, odbacuje teoriju da je samo želio biti sam: "Zapravo sam sretan kad mi ljudi dođu u posjet. Obožavam upoznavati nove ljude u potrazi za nečim novim i otvoren sam svakoj novoj razmjeni iskustva", kazao je.

Kako sada živi pogledajte ovdje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.