Od proljeća novi rat domaćih serija na malim ekranima: Veljača priprema "Stellu", a Prižmić "Generaciju"

Foto: Press/Facebook

S PRVIM danima proljeća na hrvatskim će se televizijama, kako doznajemo, početi emitirati dvije potpuno nove hrvatske serije. Kreativna producentica i autorica "Larinog izbora" Jelena Veljača sa svojim timom suradnika iz produkcijske kuće MediaPro Entertainment užurbano radi na novom projektu naziva "Stella", koji bi se trebao emitirati na Novoj TV. No ni Veljačina konkurencija ne miruje s obzirom da iz radionice mladog producenta Frana Juraja Prižmića na male ekrane stiže "Generacija" koju realizira Prime Entertainment, a iz naših televizijskih izvora saznajemo da će se najvjerojatnije prikazivati na HTV-u.

Po uzoru na "Glee", "Gossip girl", pa i "Sulejmana"

Ono što je u cijeloj priči zanimljivo jest da obje serije imaju sličnu tematiku pa će svakako biti zanimljivo vidjeti koja će serija naposljetku odnijeti pobjedu u borbi za gledanost. Veljača je svoju seriju zamislila kao kombinaciju serije "Glee" i navodno "Sulejmana Veličanstvenog", dok je "Generacija" rađena po uzoru na popularne "Gossip girl" i "Glee".

Doznajemo kako će u "Stelli" glavnu ulogu tumačiti nekadašnja natjecateljica RTL-ova showa "Hrvatska traži zvijezdu" Sementa Rajhard, koja glumi Monu, glazbeno talentiranu djevojku s tužnom životnom pričom. Njenu će pak suparnicu navodno utjeloviti pjevačica Vanda Winter, a dečka koji ih obje osvaja 38-godišnji glumac Ivan Glowatzky, dok glazbenu produkciju potpisuje Tonči Huljić.

Kandidati iz Hrvatske i Njemačke

Serija bi se trebala uskoro početi snimati na lokacijama u Zagrebu, baš kao i "Generacija", čije će se snimanje odvijati na Tuškancu, različitim lokacijama u gradu i jednoj srednjoj školi koja će "glumiti" gimnaziju.

Serija prati život jedne generacije srednjoškolaca u elitnoj zagrebačkoj gimnaziji koji osnuju band Generacija, te se prijavljuju na talent show prilikom čega dolazi do niza zanimljivih životnih situacija, spletki i intriga, ali i komičnih, te pri kraju prve sezone čak i tragičnih situacija. Audicije za seriju održavale su se intenzivnim ritmom protekla tri mjeseca, a na njih su dolazili kandidati iz Splita, Dubrovnika, Osijeka, pa čak i Njemačke.

Sreća se naposljetku osmjehnula još jednoj natjecateljici "HTZ-a", finalistici treće sezone i miljenici Tonyja Cetinskog Marceli Oroši koja igra naslovnu ulogu, dok je uloga glavne negativke pripala manekenki Luni Valas. Osim njih tu su i dubrovački maneken Vlaho Arbulić, Jelena Perčin, Đorđe Kukuljica i ostali, a za glazbu je zadužen Miro Vidović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.