Novi reality trend: Svi su goli

Foto: Press

TREND kojeg u posljednje vrijeme slijede televizijske kuće, primjerice, VH1, TLC, Bravo i drugi (odnedavno i sve veći broj europskih televizija), bazira se na jednostavnoj ideji - svi su goli. 

Nekad davno, kad su svjetlo dana ugledale prve epizode globalno poznatog "Big Brothera", mogli smo i pomisliti kako takva vrsta programa neće dugo zaživjeti te da je on samo nekakav "hibrid" u nedostatku zanimljivih sadržaja televizijskih kanala.

No, ne samo da je trend uspješno zaživio, on se i razvio te je s vremenom iscrpio pozamašan broj tema kojima se bavio.

Jesu li zbog toga reality showovi prigrlili golotinju kao "slamku spasa" za opstanak žanra ili je u pitanju samo novi trend sličnih showova, koji će spontano nestati valjda jednog dana kad se zasitimo golih tijela na ekranima, pokazat će vrijeme.

Ovo su neki od popularnih "golih" realityja:

Dating Naked



Nakon velikog broja sličnih showova u kojima je sva pažnja usmjerena na potencijalnu ljubav između njihovih sudionika i druženja na spojevima, bilo je pitanje vremena kada će se pojaviti show kao što je "Dating Naked", kojeg emitira kanal VH1.

U njemu se sudionici susreću na prelijepom pustom otoku, na kojem su dužni otići na tri različita sastanka, na kojima su svi sudionici potpuno goli. Na kraju svih susreta, glavni natjecatelj bira tko mu se najviše dopao na "golom spoju" te tu jednu osobu odabire kao "potencijalnog partnera u civilizaciji". Iako se doima pomalo blesav, show je jako popularan te je već potvrđena druga sezona prikazivanja.

Naked And Afraid

Jedini show sličan ovome bio je "Survivor", ali i "Naked And Afraid" sadrži sličnu dozu adrenalina. U showu se natječu žena i muškarac, oboje goli i potpuno otuđeni od svakog oblika civilizacije. U takvim uvjetima trebaju izdržati 21 dan. Natjecatelji su prepušteni sami sebi te u divljinu mogu ponijeti samo jedan osobni predmet. Naravno, odjeća nije dopuštena, a u samom startu nemaju ni hrane ni vode. Show se emitira na Discoveryju te je u tijeku već treća sezona.

Buying Naked



Reality show kojeg emitira TLC kanal, prikazuje život trgovkinje nekretninama Jackie Youngblood i njen posao kojeg obavlja potpuno gola. Klijenti s kojima posluje su također goli, a show je sniman u Floridi, u okrugu "Pasco", koji se može pohvaliti najvećom koncentracijom nudističkih društava u toj američkoj državi, prenosi the richest.

Naked Vegas

Nije ni čudo da je njihov slogan "Što se dogodi u Vegasu ostaje u Vegasu", a show prikazuje skupinu talentiranih "body paint" umjetnika te njihove klijente s ponekad ludim zamislima crteža koje žele imati na svom tijelu. Svi klijenti su goli, ali krajnji učinak ove umjetnosti ne odaje takav dojam te slike koje ovi umjetnici stvaraju, ponekad djeluju potpuno nestvarno. Nedavno je s emitiranjem završila prva sezona showa te još nije sigurno je li druga dobila zeleno svjetlo.

Naked Castaway

Ako ste pogledali film "Brodolom života" s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, onda ćete lako razumjeti o čemu je ovdje riječ. Ovaj show, prikazan u nekoliko mini serija, prikazuje klasičan primjer preživljavanja u divljini i iskušavanja krajnjih granica ljudske izdržljivosti.

Protagonist mini serijala je bivši kapetan britanske vojske Ed Stafford, koji se na početku showa nasukao s brodom negdje na otočju Fiji te je primoran preživjeti 60 dana bez odjeće i bilo kakvih predmeta koji bi mu pomogli u preživljavanju. Ono što Staffordu ide u prilog jest činjenica da je on prva osoba na svijetu koja je prohodala cijelom dužinom rijeke Amazone.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.