Novi filmski naslovi koji stižu ove jeseni

Screenshot: YouTube
 
JESEN je godišnje doba kao stvoreno za filmske večeri, a iz Hollywooda najavljuju da će ova filmska jesen, što se novih naslova tiče, biti uzbudljiva i dramatična. Zasada ne možemo drugo nego im vjerovati na riječ, odnosno ne baš samo "na riječ", jer su najave i traileri novih filmskih naslova, koji samo što nisu počeli s prikazivanjem, već objavljeni. Evo popisa.
 
Počet ćemo s Angelinom Jolie i njenim novim filmom "Unbroken" za koji se, kako sama kaže, "borila mjesecima". Priča je navodno već godinama ležala zanemarena, no Angelinu je iz nekog razloga privukla. Radnja se temelji na istinitoj priči o Louisu Zamperiniju, američkom atletičaru koji je sudjelovao u Drugom svjetskom ratu i koji je 47 dana bio izgubljen na Pacifiku nakon što mu je srušen avion. 

U režiji su, uz Angelinu, sudjelovala i braća Coen, a Zamperinija je utjelovio Jack O'Connell. Film počinje s prikazivanjem 25. prosinca. "To je priča o otpornosti ljudskog duha, snazi vjere i preživljavanju"; rekla je Jolie.
 
"Unbroken" nije jedina ratna priča koja stiže u kina ove jeseni. Tu je i "Fury", koji izlazi 17. listopada, američka vojna drama čija je radnja smještena na Zapadni front, a u kojoj glumi Brad Pitt. 25. prosinca izlazi i film Clinta Eastwooda, drugi ove godine, pod nazivom "American Sniper", u kojem naslovnu ulogu, elitnog snajperista, igra Bradley Cooper. 
 
Idući je na popisu film "Foxcatcher", priča o olimpijskom hrvaču kojega pod svoju zaštitu uzima bogati, ali poremećeni mecena kojega igra Steve Carell. Zatim, 25. prosinca, izlazi i film "Selma" čija je producentica Oprah Winfrey, a u kojem Martina Luthera Kinga igra David Oyelowo. 

Slijedi filmska priča "The Interview" o novinarima od kojih CIA traži da ubiju Kim Jong-una. Međunarodna "novinarska" priča je i film "Rosewater" nastao na temelju memoara Maziara Baharija koji je 118 dana bio zatvoren jer je izvještavao o izborima u Iranu 2009. za Newsweek. 
 
Popis napetih filmskih priča još nije gotov: "Birdman", "Unexpected Virtue of Ignorance" i drama "Wild" s Reese Whiterspoon već su potencijalni favoriti za iduće filmske nagrade.
 
No, AP procjenjuje da je najveći kandidat za filmske nagrade ipak film "Whiplash" koji izlazi 23. listopada, a čija se radnja vrti oko priče o životu opsesivno-kompulzivnog bubnjara Milesa Tellera. Jedan od najiščekivanijih filmova godine je i "Gone Girl", "misteriozni portret narcisoidnosti", kako ga je opisao režiser David Fincher, s Benom Affleckom i Rosamund Pike u glavnim ulogama.

12. prosinca izlazi "Inherent Vice" Paula Thomasa Andersona, a 7. studenog svemirski triler Christophera Nolana "Interstellar". Na popisu novih filmskih naslova iz kolekcije jesen/zima ima i nekoliko biografija: "Jimi: All is by My Side", Jimmija Hendrixa, koja izlazi 26. rujna, zatim "The Theory of Everything" Stephena Hawkinga, koja izlazi 7. studenog te britanskog slikara J. M. W. Turnera, "Mr. Turner", koja izlazi 31. listopada.
 
19. rujna izlazi osvetnička drama "A Walk Among the Thombsones" Liama Neesona, zatim 26. rujna "The Equalizer" Denzela Washingtona, te posthumna ostvarenja Robina Wiliamsa, "A Merry Friggin' Christmas", Jamesa Gandolfinija, "The Drop", te Phillipa Seymoura Hoffmana, "The Hunger Games: Mockingjay: Part 1".
 
Popisu se pridružuju sudska drama "The Judge" s Robertom Downeyjem Jr., "Into the Woods" u kojem je Meryl Streep vještica, "The Imitation Game" u kojem je Benedict Cumberbatch razbijač šifri, "St. Vincent" s Billom Murrayjem te "Tracks" s Mijom Wasikowskom.
 
I šećer na kraju. 14. studenoga stiže i novi nastavak komedije "Glup, gluplji" ("Dumb and Dumber To"). Jedva čekamo.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.