Nitko ne može objasniti milijune klikova: "Harlem Shake" ludilo nastavlja se u velikom stilu

Screenshot: YouTube

AKO još uvijek niste čuli za ludilo zvano "Harlem Shake" vjerojatno se bavite pametnijim stvarima, ali i ne pratite kretanja na YouTubeu. Da ih pratite, znali bi da trenutno ne postoji ništa veće od "Harlem Shakea".

Riječ je o pravom "pokretu" koji se spontano počeo širiti internetom, a kako biste u potpunosti shvatili o čemu se radi morat ćete pogledati bilo koji od ponuđenih video zapisa. Prije toga trebali biste znati da je u pitanju koreografija, hrpa ljudi koja je izvodi u zatvorenom i to uz pjesmu njujorškog DJ-ja Baauera, "Harlem Shake".


Svaki video započinje isto: jedna osoba pleše dok drugi mirno stoje sa strane, a nakon otprilike 15 sekundi svi se uključuju i pritom izvode što je moguće luđe pokrete i prave male predstave: trgaju majice, rade stojeve na rukama, u jednoj varijanti muškarac samo udara plišanu žirafu, tu su uredske verzije, vatrogasne verzije, a već postoji golemi broj parodija pa tako i, naravno, mačja varijanta, prenosi LA Times.


Iako je Baauerova pjesma izašla još prošle godine, ovo se ludilo proširilo tek nedavno, a većina "zaslugu" za to pripisuje Twitter i YouTube korisniku Filthy Franku. Sve što trebate učiniti da provjerite koliko je ovo uznapredovalo jest ukucati "The Harlem Shake" u YouTube i sve će vam biti jasno.

Video zapisi skupljaju milijune gledanja, a jedan od trenutno najgledanijih YouTube videa je onaj podvodnog plesa. U svakom slučaju, ako vam "Gangnam Style" nije bio jasan, teško je da ćete shvatiti novo ludilo.

Uglavnom, "Harlem Shake" je dosad u različitim izdanjima skupio desetke milijuna klikova (teško je točno detektirati budući da se novi primjerci pojavljuju svakog dana, a neki od njih postaju izuzetno popularni i skupe do 10 milijuna gledanja), a valja spomenuti i kako nema aposlutno nikakve veze s pravim "harlem shake" plesom koji je prisutan od početka osamdesetih. I za kraj, ako ste raspoloženi za malo eksplicitniji, ali nimalo manje lud sadržaj, tu je i crno izdanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.