Nema zime za novogodišnje kupače diljem Hrvatske!

Foto: Šibenik.in, Ivo Čagalj/Pixsell, Goran Kovačić/Pixsell/Video: Regional Express

IAKO je novogodišnje kupanje i inače izazov, ove godine, kad su temperature u čitavoj zemlji izrazito niske, stvarno je trebalo skupiti puno hrabrosti za ulazak u more.

Ipak, tradicionalno se našlo i takvih hrabrih junaka, koji su ulazak u 2015. proslavili kupanjem. Njih desetak bacilo se u more na šibenskoj plaži Banj (temperatura zraka bila je 4 stupnja, mora 7, osjet hladnoće čak -3), a iskusni kupač Ivica Lokas za Šibenik.in kazao je:  "Uopće nije hladno i naravno da nema odustajanja! Imam 62 godine, a na novogodišnji kupanac idem već 10 godina. Kupam se svaki mjesec, desetak puta. Jednostavno je, prelomite u glavi da se idete kupati i to i napravite kao da idete na jutarnju kavu!".

Nakon malo plivanja kupači su u moru nazdravili šampanjcem, a druženje je potom nastavljeno uz kuhano vino i fritule. Kako su uživali u kupanju pogledajte u galeriji.

Naravno, kupača je bilo i u Splitu, gdje je na bačvicama tradicionalno odigran picigin i novogodišnji nogomet.



Kupalo se i u Opatiji gdje su sedmorica Opatijaca koji se nazivaju Opatijski kukali (galebovi), kupanjem na Slatini proslavili Novu godinu pred mnogobrojnim šetačima.

Prvog dana 2015. godine, unatoč temperaturi mora od samo 12 stupnjeva - ali ipak sedam stupnjeva višoj od temperature zraka - na pulskom kupalištu Mornar četrdesetak kupača tradicionalnim je plivanjem i šampanjcem zaželjelo sugrađanima zdravu, sretnu i uspješnu godinu, a začetnici novogodišnjeg kupanja u Puli Almi Šešliji sretan 84. rođendan.

Pulski kupači ne osvrću se na dob - najmlađa je sedmoipolgodišnja Lana.

Alma Šešlija je, ustvrdivši kako se već više od dvadeset godina svakodnevno kupa u moru, rekla kako joj je rođendanska i novogodišnja želja uvijek ista: "samo neka je zdravlja".

Veliki broj odvažnih koji su odlučili zaplivati uvalom Valsaline, s obale je gledalo dvjestotinjak okupljenih sugrađana, koji su im, kako su izjavili došli pružiti moralnu potporu.

I u Rapcu je, na plaži kraj svjetionika, zaplivalo tridesetak kupača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.