Na internetu se pojavile tri dosad neobjavljene priče J.D.-ja Salingera

Foto: eBay, Reddit/Mashable

TRI DOSAD neobjavljene priče J.D.-ja Salingera pojavile su se na internetu nakon što su stavljene na aukciju na eBayu.

Aukcija je završila 23. rujna 2013., a u njoj je bilo moguće kupiti knjigu u kojoj su sadržane tri priče, naslovljene "Untitled or Paula" "Birthday Boy" i "The Ocean Full of Bowling Balls". Prve dvije napisane su 1941. i 1946. godine, dok na trećoj ne postoji datum.

Knjiga, koja je bila u Brentfordu u Londonu na kraju je prodana za 109,88 dolara, piše Mashable. A sad se skenirana pojavila na torrent stranici what.CD te u obliku albuma na Imguru koji je objavljen na Redditu.

Iako neobjavljene, priče nisu u potpunosti nepoznate stručnjacima: moglo ih se pročitati uz nadzor u knjižnici na Princetonu te u Harry Ransom Centeru teksaškog sveučilišta. Autentičnost priča objavljenih na internetu potvrđena je.

Priča oko koje se podiglo najviše prašine jest "The Ocean Full of Bowling Balls", za koju se nagađa da bi mogla biti svojevrsni uvod u "Lovca u žitu".

Velik broj Salingerovih djela nije objavljen. Njegova obitelj trebala bi autorova djela početi objavljivati 2015. godine. Salinger je posljednje originalno djelo objavio 2965. godine. Preminuo je 2010. Posljednjih 45 godina života bio je gotovo u potpunosti izoliran od javnosti.

U međuvremenu su skenovi s Reddita uklonjeni, ali samo je pitanje vremena kad će se i gdje ponovo pojaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.