Na Lokrumu predstavljen tron iz "Igre prijestolja" vrijedan 200.000 kuna

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

PRIJESTOLJE iz serije "Igra prijestolja" vrijedno 200.000 kuna stiglo je na Lokrum u srijedu u kontejneru na teretnom brodu. Nakon što je sve sređeno, u Benediktinskom samostanu na tom otoku otvoren je Centar za posjetitelje koji predstavlja hit seriju. Osim prijestoljem, Centar je opremljen ekranima na kojima se mogu vidjeti detalji sa snimanja serije i dijelovi povijesti Lokruma.

Centar je otvorio gradonačelnik Andro Vlahušić uz asistenciju ravnatelja Rezervata Lokrum Marija Tevšića, HBO-ove producentice Erike Milutin i Ivane Dabrović, autorice uređenja i postava izložbe koja je snimana na više gradskih lokacija i na Lokrumu, piše Dubrovniknet.hr.

"Nama je ovaj centar važan zato što će nam omogućiti sadržaj više, što znači da ćemo imati rast prihoda u pred i posezoni, tako da Lokrum ne bude samo ljeti za kupanje. Ovo je početak onoga što će se sljedećih nekoliko godina raditi u samostanu. Siguran sam da ćemo za par godina cijeli ovaj kompleks pretvoriti u Muzej Lokruma", rekao je Tevšić.

Tron će već ovog ljeta pogledati tisuće obožavatelja

Dubrovački gradonačelnik pokrenuo je inicijativu o otvaranju centra koji bi promovirao snimanje serije u Dubrovniku i pregovarao s produkcijom serije.

"Kao što je veliki Tesla rekao: 'Ne žalim one koji kradu moje ideje, žalim one koji nemaju svoje', tako da ova izložba pokazuje da u Dubrovniku ima puno ljudi koji imaju ideje, koji mogu donijeti novo stvaralaštvo i djece koja žele učiti od najboljih", rekao je Vlahušić. 

Očekuje se da će tron ovog ljeta pogledati nekoliko tisuća obožavatelja hit serije te da će se gradu do jeseni vratiti novac koji je uložen u njegovu nabavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.