"Moja ciglica za Afriku": Koncert za pomoć djeci Benina

Foto: Press

U SKLOPU projekta "Moja ciglica za Afriku", u četvrtak 20. prosinca s početkom u 20 sati održat će se božićni koncert zborova Pjevačkog studia Mozartine u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj, a sve sa ciljem da se pomogne malim anđelima iz Afrike (Benin).

Cilj ovoga projekta, udruge Anđeosko srce, je izgraditi sirotište za djecu u Beninu čija izgradnja je već započela, a čime bi se pomoglo u zbrinjavanju djece koja nemaju roditelja niti osnovnih uvjeta za donekle normalan život. 

Ulaz na koncert "U Srcu povezani – Mozartine i djeca Benina", na kojemu će nastupiti dječji zborovi Mozartine, Papandopuline i Schubertine, Djevojački zbor Mozartine te vokalni ansambl Ex Mozartine, biti će slobodan, a svi posjetitelji moći će dati dobrovoljan prilog i na taj način pomoći. Preko 190 djece i mladih pokloniti će svoju pjesmu djeci Benina, a program koncerta je sastavljen od obrada svjetski poznatih i hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama, zatim Straussovih polki, skladbi Benjamina Brittena, Mendelsohna i dr.

Mozartine koje se uvijek rado odazivaju humanitarnim akcijama, te su i same bile organizator njih nekoliko, dosad su ostvarile suradnju sa brojnim domaćim i inozemnim glazbenicima poput Dionne Warwick, Vanne, Nene Belana, Ive Gamulina Giannija, grupe Vatra, Lane Kos, Dubravke Šeparović, snimile pjesmu i spot sa Damirom Urbanom, surađivale s Acoustic Projektom Zagrebačke Filharmonije, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Big Bendom, Nikšom Bratošem, Mirom Vidovićem, Mladenom Tarbukom i dr., a odrađena je i dvotjedna turneja u SAD - New York, Newark, New Jersey, te više jednodnevnih gostovanja po drugim hrvatskim gradovima. Početkom sljedeće godine Mozartine idu na turneju u London.

Pozivamo sve građane da 20. prosinca 2012. budu dio ove božićne priče u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu i poklone svoju "ciglicu za Afriku".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.