Mit napokon razbijen: Seks s kondomom ne znači manji užitak

Foto: Shutterstock

TEORIJA prema kojoj muškarci u seksu uživaju manje ako nose kondom konačno je, čini se, pala u vodu. Prema novom istraživanju Sveučilišta u Indiani, muškarci i žene uživaju u seksu jednako s kondomima ili bez njih. Analiza online upitnika o seksualnim navikama muškaraca i žena između 18 i 59 godina otkrila je da sudionici ankete smatraju siguran seks vrlo uzbudljivim i ugodnim, a istu je ocjenu dobio nezaštićeni seks.

"Vjerojatno je riječ o tome da muškarci češće nego žene kupuju i koriste kondome. Međutim, važno je da što više žena bude upoznato s kondomima koje koriste sa svojim partnerom, tako da mogu zajedno donositi odluke koje povećavaju sigurnost i zadovoljstvo seksualnih iskustava", izjavila je  Dr. Debby Herbenick koja je bila na čelu istraživanja.

Također, istraživanje je pokazalo da muškarcima nije teško zadržati erekciju prilikom stavljanja kondoma. Dr. Herbenick naglašava kako će studija pomoći u formiranju ciljanih zdravstvenih poruka u borbi protiv spolno prenosivih infekcija, HIV-a te neželjenih trudnoća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.