Makedonski pop bacio prokletstvo na one koji prakticiraju jogu: "Pokajte se i ispovjedite"

Screenshot: YouTube

METROPOLIT nekanonske Makedonske pravoslavne crkve pozvao je sve one koji vježbaju jogu da prekinu s tom praksom i obavezno se pokaju i ispovjede, a na one koji se ogluše na njegov zahtjev bacio je anatemu, odnosno zaprijetio je izopćenjem iz Crkve i prokletstvom.

Svoju je prijetnju obrazložio, kako prenose makedonski mediji, tvrdnjom da je joga "opasnost za vjeru" te da kao takva predstavlja "odricanje od Krista". Osvrnuo se i na one koji možda nisu upoznati s "opasnostima" joge i koji su u blaženom neznanju prakticirali ovo "naizgled naivno vježbanje" te ih je prosvijetlio upozorivši ih na "prijetnju" i zapovjedio im da odmah prestanu s prakticiranjem, u suprotnom će, jednako kao i oni koji su znali što rade, a radili su to svejedno, biti izopćeni iz Crkve i suočiti se s njegovom kletvom.

Makedonskim je vjernicima metropolit Ilarion ovo priopćio prije par dana tijekom propovijedi u manastiru Lesnovo u Makedoniji.

Njegovo mišljenje, nažalost, nije izoliran slučaj.

Pravoslavna je Crkva na sastanku Svetog sinoda u Grčkoj pozvala na izbjegavanje stvaranja atmosfere religioznog sinkretizma, a povodom proglašenja Svjetskog dana joge, koji će se prema odluci UN-a koju je podržalo 177 zemalja, obilježavati svake godine 21. lipnja, poglavari Pravoslavne crkve priopćili su, kako prenosi Telegraf, da je joga "apsolutno nespojiva s pravoslavnom kršćanskom vjerom" te da za nju nema mjesta u životu vjernika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.