Legendarni pothvat: Nijemac proputovao svijet bez ijednog potrošenog eura

MICHAEL WIGGE, 35-godišnji novinar, scenarist i redatelj, nedavno je završio jednu od najhrabrijih avanturističkih misija – putovanje svijetom bez ijednog potrošenog centa. Kako prenosi Cihan, Wigge je napustio Berlin bez novca, a proputovao više od 40.000 kilometara. Na putu koji je trajao 150 dana, sveukupno je posjetio 11 zemalja od Europe do Antarktike.

Ekstremni uvjeti

Za ovu je hrabru misiju imao pomoć preko stotine ljudi koji su ga opskrbljivali s hranom, smještajem ili transportom, no spavao je i na ulici s beskućnicima, a u ekstremnim slučajevima znao je jesti i cvijeće.

"Mnoge su vrste cvijeća potpuno jestive. Na Havajima sam upoznao neke avanturiste sklone alternativnom načinu preživljavanja i podučili su me preživljavanju u džungli", objasnio je Wigge. Također, dodao je kako je u najgorim situacijama bio prisiljen živjeti od hrane iz kanti za smeće i kontejnera koju su vlasnici supermarketa bacali nakon što joj je istekao rok trajanja.

Neobični poslovi

Da bi preživio, Wigge je često morao obavljati neobične poslove. Tako je čistio podove, prao suđe u zamjenu za hranu, a radio je i poslove čišćenja palube i mijenjanja ulja na brodu koji ga je vozio od Belgije do Kanade. Kako bi iz Argentine stigao na Antarktik, radio je na luksuznom kruzeru kao asistent vođe ekspedicije.

U Las Vegasu je organizirao borbe jastucima za jedan dolar, a svoja je leđa nudio kao "fotelju" za umorne turiste.  Ipak, najgori mu je posao bio nošenje prtljage turistima. U rukama bi i po nekoliko kilometara nosio teret od čak 27 kilograma, a morao je uvijek biti ispred turista, što baš i nije bio jednostavan zadatak. Drugi nosači opreme su bili naviknuti na petodnevni marš s teškom opremom na sebi, međutim, Wigge nije imao dovoljno snage za to pa je nakon dva dana ipak odustao.

Serijal i knjiga

Wigge je svaki dan vodio videodnevnik, sa ciljem da jednog dana napravi televizijsku seriju, koja je trenutno u realizaciji. Također, o svojoj odiseji Wigge je objavio i knjigu pod naslovom "Kako proputovati svijet besplatno: Ja sam to učinio, možete i vi".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.