Kvizoman Pauletić u križaljci traži kraticu za "All cops are bastards"!

Foto: Facebbok Splitski đir
 
ŠTO nije dopušteno huliganima - isticanje slogana ili obilježja "kojima se iskazuje i potiče mržnja ili nasilje prema osobi zbog njezine...naobrazbe, društvenog položaja", kako, između ostalog stoji u Kaznenom zakonu koji regulira govor mržnje, očigledno je dopušteno uglednom enigmatičaru Robertu Pauletiću.
 
On je u Slobodnoj Dalmaciji, u skandinavki "15 minuti Roberta Pauletića", kao jedan od okomitih zadataka, ljubiteljima križaljke dao da u kraticu stisnu notorni slogan "All cops are bastards", što znači "Svi policajci su kopilad".
 
Navedeni slogan, posebno kao kratica "ACAB", popularan je među brojnima navijačima, koji pišući grafit s tom porukom žele iskazati mržnju i prezir prema policajcima.
 
Omiljenost tog slogana u huliganskim krugovima, ipak ne bi trebala biti razlog da ga se promovira u dnevnom listu, jer ne samo što nije etički, nego je i zakonski upitno.
 
Na primjer, policija u slučajevima kada navijač s tim sloganom na majici pokuša ući na stadion, protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima uz zahtjev za izricanje zaštitne mjere zabrane prisustvovanja svim utakmicama kluba na čiji stadion je pokušao ući s navedenim obilježjem, ali i reprezentacije Hrvatske.
 
Propisane kazne za ovakve prekršaje na stadionima, iznose od 1 do do 10 tisuća kuna ili kazna zatvora u trajanju od 3 do 30 dana.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.