Kuhar iz Detroita osmislio meni inspiriran albumom Radioheada

Screenshot: YouTube

KUHAR i sommelier Kyle Hanley iz Detroita osmislio je događaj pod nazivom "A Night With Kid A", u sklopu kojeg je napravio meni u deset sljedova. Svako jelo inspirirano je s pojedinačnom pjesmom koja se nalazi na albumu Radioheada iz 2000. "Kid A", piše Huffington Post.

Večera će se održati u srijedu, 19. veljače u detroitskom "The Elizabeth Theatreu", a cijelu večer u pozadini će svirati Radioheadov album koji je nadahnuo kuhara da kreira jela po njemu.

Tako je kuhara pjesma "Tree Fingers" inspirirala da napravi granitu od rajčice (desert koji potječe sa Sicilije i koji je vrlo sličan sorbetu), a sanjivu pjesmu "Everything In Its Right Place" sparirao je s odreskom prženim u tavi s citrusnim voćem yuzu, prženim rižinim ili staklenim rezancima i ponzu umakom na bazi limunske trave.S pjesmom "Kid A" poslužit će crnu caprese salatu, a janjeće odreske i hrskavo praseće uho s pjesmom "The National Anthem".

Pjesmu "How to Disappear Completely" Hanley je sparirao s poširanom grdobinom, bijelim šparogama, bijelim balzamičnim octom i klicama rotkvice, "Optimistic" s pačjim prsima prženim u javorovom šećeru, dok ga je pjesma "In Limbo" inspirirala da napravi svoju inačicu francuske riblje juhe bouillabaisse.

Techno stvar "Idioteque" inspirirala ga je za salatu od rikule s manchego (vrsta sira) čipsom i hrskavom pancetom, "Morning Bell" na limunov sorbet, a "Motion Picture Soundtrack" na mousse od borovnica.

Svako jelo prati alkoholno piće, vino ili koktel koje je odabrao Joseph Allerton slušajući album "Kid-A" kako bi njegov izbor bio što prikladniji odabranim jelima. Hanley je u razgovoru za Huffington Post rekao kako je studirao muziku prije nego je postao kuhar. Kada sluša glazbu, kazao je, čuje teksture i boje te mu je prirodno povezivati ih s hranom.

"Pogotovo Radiohead, oni su veoma slojevit i intuitivan bend". Mnogi ljudi izdaju CD-e, no "Kid-A" je pravi album. Jedna pjesma teče u sljedeću, a sličnu stvar želimo napraviti sa sljedovima", kazao je.

Hanley i njegov poslovni partner razmatraju mogućnost da ovakav event pretvore u serije događaja te da pripremaju takve večere mjesečno, no s različitim albumima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.