Kravica Cornette pobjegla iz klaonice i postala hit na internetu

Screenshot: YouTube

ZAHVALJUJUĆI organizaciji za zaštitu životinja, jedna mlada krava živjet će mirnim životom na selu, daleko od mesarskog noža.

U očajničkom naporu da sačuva živu glavu, kravica je 30. lipnja pobjegla iz klaonice u Ambertu na jugoistoku Francuske, piše The Local. Projurila je kroz hodnike klaonice i pobjegla van. Kasnije je pronađena u dvorištu obližnje bolnice, gdje je uspavana. Upravo to ju je spasilo od povratka u klaonicu, jer je njeno meso od injekcije postalo nepogodno za ljudsku upotrebu.

Ubrzo su je prozvali Cornette, što znači mali rog, a priča krave koja nije htjela umrijeti postala je hit na društvenim mrežama.

Stephane Lamart, vođa skupine za zaštitu životinja, kojoj se priključila i francuska pjevačica i glumica Stone, rekao je da su prikupili 1500 eura za otkup krave od klaonice i još 500 eura za njen transport.

"Ova krava je simbol. Ona je dokaz da i životinje imaju osjećaje i svijest te da mogu doživjeti stres i namirisati smrt. Htjeli smo joj dati još jednu priliku", rekao je za AFP.

Cornette sada čeka prinovu, a ostatak života provest će sa svojim teletom na farmi u Montmagnyju pored Pariza, na kojoj djeca iz grada uče o selu i životinjama s farme. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.