Koncertom u Zagrebu nastavlja se projekt "Bez veze nije bezveze"

Foto: estudent.hr

PRIJE tri godine, kao reakciju na aferu Index, grupa studenata pokrenula je projekt "Bez veze nije bezveze", koji se nastavlja i ove godine.

"Ove godine smo odlučili napraviti koncert na Međunarodni dan borbe protiv korupcije koji pada na 9. prosinca. Koncert će biti na Trgu bana Josipa Jelačića i evo, tu našu inicijativu su velikodušni podržali naši super bendovi", otkriva voditeljica projekta Matea Pejić te dodaje kako su među najavljenim izvođačima Teška industrija, Replica, Van Doberman i Spremište. Kako naglašava, to će biti samo uvod u projekt koji se sprema, a čiji je cilj potaknuti studente i javnost na proaktivno ponašanje i otvorenu diskusiju na temu korupcije. U planu su i mnoga predavanja i radionice i to na Pravom fakultetu, FPZ-u, Tekstilno-tehnološkom fakultetu i ostalima.

Studenti se prvenstveno žele okrenuti borbi protiv sveprisutne korupcije u školstvu. Ova akcija pod nazivom "Bez veze nije bezveze" dosad je dobila dobru podršku javnosti, u samo nekoliko dana skupili su 2000 likeova na društvenoj mreži Facebook. Studenti su pokrenuli i akcije po tramvajima, gdje ostavljaju vezice s porukama poput "podržavaš li društvo jednakih?", "Opravdava li cilj sredstva" i "Znaš li što se događa 09.12. na trgu?".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.