Kolovoz - idealno vrijeme za pružanje pažnje domu

Foto: Shutterstock

ISKORISTITE ležerno razdoblje godine kao što je mjesec kolovoz i započnite kvalitetnu pripremu za nadolazeću jesen. Registrirani majstori portala Traži Majstora.hr savjetuju kako završiti ljeto i započeti radnu jesen.

Priprema stana ili kuće za jesen ponekad počinje običnim pranjem prozora. Blagim deterdžentom rješavate ljepljive prozorske okvire, a na roletama i žaluzinama odstranjujete alergene. Ne zaboravite na kuhinjske pločice kao i kuhinjske elemente. Detaljnijim čišćenjem kuhinje unosite dodatnu radost kuhanju i samom vremenu provedenom u kuhinji.

Garažu je također preporučljivo pospremiti tijekom ljeta. Izbaciti višak stvari ne predstavlja problem ako ih znate reciklirati ili donirati onima kojima takve stvari nedostaju. Samim time, kvalitetnije ćete iskoristiti garažu te ćete napokon napraviti mjesta za sportske stvari, vrtne alate, sezonsku odjeću i sl.

Svaki dio slobodnog zida ili stropa iskoristite za poneku policu koja će vam omogućiti čuvanje stvari koje rijetko koristite. Okrečite zidove, obnovite kolekciju zavjesa i riješite se prenatrpanih prostora. Dozvolite domu da diše i da udahne jesen punim plućima. Za bolji ugođaj idealne su mirisne svijeće iako je pot pourri ono što daje osjećaj svježine uz veliku uštedu novaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.