Kim Verson postala ambasadorica projekta Future City

KIM VERSON postala je ambasadorica projekta Future City. Chemgeneration.com, internetska stranica pokrenuta 2011. godine, predstavlja edukativno-zabavnu internetsku igru na Facebooku. Igra Future City popularizira znanstvene inovacije na dopadljiv način i mladima jednostavno predstavlja znanstvena dostignuća koja će biti od ključne važnosti za očuvanje okoliša i održivog razvoja u budućnosti. Igra bi trebala pomoći će unaprijediti znanje mladih o znanosti u deset srednjoeuropskih zemalja, a istovremeno će oblikovati njihov stav prema svijetu i budućnosti. Kampanju je osmislio BASF, tvrtka posvećena znanstvenom obrazovanju novih generacija.

"Igra Future City je iznimno zabavna, a nagrade vrlo primamljive. Naučiti nešto novo je uvijek lakše kroz igranje i zato vjerujem da će se mnogo mladih uključiti i pokušati izgraditi svoj grad budućnosti", izjavila je Kim. Internetska igra Future City dostupna je na internetskoj stranici Chemgeneration.com i stranici obožavatelja Chemgenerationa na Facebooku.

Zadatak je igrača izgraditi grad u virtualnom prostoru uz pomoć mašte i vizije budućnosti. Tijekom igre, mladi će se upoznati s čitavim procesom urbanizacije i tako shvatiti važne probleme vezane za urbanizaciju s kojima se moraju nositi svi gradovi u razvoju. Tihi gradić pred njihovim se očima pretvara u užurbanu metropolu, a igrači moraju rješavati razne zadatke, poput upravljanja sustavom opskrbe zelenom energijom, obrade vode, gospodarenja otpadom ili ekološkog prijevoza, i to uz primjenu najnovijih znanstvenih inovacija.

U međuvremenu, mladi ljudi uviđaju da njihove odluke utječu na okoliš i stoga tijekom igre mogu razviti i odgovoran način razmišljanja. Igrači će steći znanje, ali u isto vrijeme mogu osvojiti poklone ako se registriraju za nagradnu igru koja će trajati osam tjedana. U tom razdoblju, svakog tjedna dijelit će se futurističke, inovativne nagrade, poput digitalnog sata na vodu ili solarnog punjača za mobitele, a na kraju igre, najsretniji među njima osvojit će moderno tablet računalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.