Kakav prosvjed: Uhićeni jer su krijumčarili praščiće u parlament

Foto: Shutterstock

DVOJICA muškaraca uhićena su nakon što su pokušali prokrijumčariti praščiće u zgradu ugandskog parlamenta u Kampali, pri čemu je krijumčarenje zapravo bila prosvjedna akcija protiv korupcije, objavljeno je u četvrtak.

Muškarci su uspjeli unijeti dva praščiće u parlament unatoč jakim mjerama osiguranja, a životinje su bile premazane bojama vladajuće stranke i na njima su bile ispisane parole protiv korupcije.

"Dvojica mladića zadržana su zbog održavanja nezakonitog skupa. Imamo i prašćiće", izjavio je policijski glasnogovornik Fred Enanga novinaru agencije dpa, dodajući kako unošenje svinja u parlament predstavlja uvredu.

Muškarci su "htjeli prosvjedovati ... zbog proračuna, korupcije i političkih pitanja", dodao je glasnogovornik.

Uganda je na meti žestokih kritika vlastitih građana, ali i inozemnih krugova zbog korupcije, a događa se i da donatori otkazuju obećanu financijsku pomoć toj istočnoafričkoj zemlji.

Ugandski predsjednik Yoweri Museveni, na dužnosti od 1986. godine, pod optužbama je da ne poduzima ništa protiv dužnosnika osumnjičenih za trošenje državnog novca, a prosvjedi protiv korupcije nasilno se guše.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.