Još malo i svi ćemo lebdjeti kao Marty McFly: Tony Hawk isprobao hoverboard

Screenshot: YouTube

FANOVI kultnog SF serijala "Povratak u Budućnost" vjerojatno su upoznati s hoverboardom, letećim skateboardom o kojem su sanjarile generacije ljubitelja Zemeckisovih filmova.

Kao što je već poznato, budućnost je stigla, a Hendo Hoverboard isprobao je i vjerojatno najpoznatiji skejter Tony Hawk koji se provozao na hoverboardu na kojem, iako je funkcionalan, još uvijek treba raditi.

Hendo Hoverboard osmislio je par iz Kalifornije, Jill i Greg Henderson i nadaju se da će njihov proizvod zaživjeti do srpnja 2015.

Ipak, postoji nekoliko problema: može se koristiti samo iznad metalnih površina koje ne sadrže željezo (nego primjerice aluminij ili bakar), a i navigiranje baš nije najbolje regulirano, piše Mashable. Iz tih razloga iz tvrtke poručuju da usavršavanje hoverboarda iziskuje "još malo vremena i sredstava", a u videu su predstavili dokaz da koncept postoji, odnosno prikazan je prethodnik onoga što se tvorci nadaju stvoriti. Trenutni prototip može nositi 140 kilograma otprilike 15 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.