Izvučeno iz naftalina: Zaboravljena suradnja Debbie Harry i H.R. Gigera



DEBBIE HARRY nedavno je proslavila 67. rođendan, a povodom proslave rođendana ove glazbene ikone i prve dame benda Blondie, njezini fanovi su iskopali jedan rijetko znani spot sa početka njezine karijere, kojeg je režirao dizajner Aliena, H.R. Giger.

H.R. Giger i Debbie Harry surađivali su u vrijeme kada je ona predstavljala svoj solo album "KooKoo" 1981. godine. Giger je režirao spot za singl "Now I Know You Know", te dizajnirao pakiranje albuma. Pjesmu su napisali Debbie Harry i su-osnivač Blondie, Chris Stein, dok su produkciju odradili Nile Rodgers i Bernard Edwards iz grupe Chic. Spot je sniman u Gigerovom studiju u Švicarskoj.

Kada je snimala album "KooKoo", Debbie Harry se htjela odmaknuti što više moguće od stila kojeg je izgradila kao zaštitno lice Blondie, stoga je eliminirala svoje dvije nijanse plave kose i postala brineta, te je pozirala za naslovnicu albuma sa zalizanom frizurom. Na naslovnici je prikazana sa četiri duga čavla koja joj probadaju lice i vrat, što je Gigeru palo na pamet nakon posjeta stručnjaku za akupunkturu. Giger je režirao još jedan spot za Harry, za singl "Backfired", ali "Now I Know You Know" vizualno je mnogo snažniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.