Današnji datum, zadnja šansa za numerološko ludovanje u idućih 20 godina

Foto: Shutterstock

DANAS je 13. dan 12. mjeseca u 2014. godini, odnosno posljednji dan u idućih 20 godina da su brojke na kalendaru poredane uzastopno.

Barem onima koji datume pišu tako da prvo navode mjesec pa dan pa godinu.

U svakom slučaju, prvi idući datum s uzastopnim brojevima bit će 02. siječnja 2034. (1/2/34), a nakon toga isti takav i u veljači za one koji mjesece pišu na prvom mjestu (naše područje). Zaredom će se brojke poredati i za 89 godina, odnosno 2. siječnja 2103. (1/2/3), a ako imate želju ponovo obilježiti slijed kakav je današnji za to ćete trebati doživjeti današnji datum 2114. godine, piše Washington Post.

Kako god bilo, ne luduju za uzastopnim brojkama u datumima samo numerolozi, parovi diljem svijeta odabiru ovakve datume za svoje vjenčanje (za sreću ili lakše pamćenje), a ne zaostaju niti kladioničari i igrači igara na sreću. A nakon što smo neko vrijeme (razlog je, naravno, početak tisućljeća) za takvo što često imali priliku (ispucani su, primjerice, i svi trostruki datumi (od 1/1/1 do 12/12/12)), sad ćemo, kao što je navedeno, ipak malo pričekati.

Stoga je, primjerice, za danas u kapelici Viva Las Vegas u Vegasu zakazano čak 120 vjenčanja (što je još uvijek daleko od 230 vjenčanja održana 11/11/11).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.