"Da sam te barem držao čvršće": Pismo bivšoj koje je podijelilo korisnike društvenih mreža

Foto: Twitter

"NIKADA nisam zamišljao da bismo ti i ja, od svih ljudi na ovome svijetu, mogli proći kroz nešto ovako poražavajuće.Tijekom godina, stvorili smo najljepše uspomene" početak je ljubavnog pisma koje je objavio 29-godišnji kolumnist Anthony D' Ambrosio, a koje je posvećeno njegovoj bivšoj supruzi.

Pismo naslovljeno "Da sam te barem držao čvršće" objavio je na internetskoj stranici The Asbury Park Pressa za koji Ambrosio često piše te se isto vrlo brzo proširilo internetom.

U pismu D'Ambroso otkriva posve osobne detalje iz braka sa svojom bivšom suprugom, a osim lijepih uspomena, pismo je prožeto i nekim tužnim trenucima, no konkretni razlog njihovog prekida nije otkrio.

"Sjećaš li se svih onih trenutaka kad si vikala na mene, a ja sam samo buljio u tebe? Kada bi me pitala zašto, ja bih se nasmijao ili naljutio jer si mi postavila to pitanje s podsmjehom. Znaš što? Gledao sam te jer sam mislio da si najljepša na svijetu. Nije me bilo briga što nosiš na sebi i jesi li našminkana, samo bih te gledao i pritom se gubio u tvojem osmjehu. Koje god mane si mislila da imaš, ja sam ih sve jednako volio. Volio sam način na koji si se promatrala u ogledalu, kako si uvlačila trbuh ispred njega i kako si sve naše zajedničke fotografije analizirala i tjerala me da izbrišem njih devet od deset", piše mladić.

"Moje srce razbilo se u milijun komada. Na kraju sam shvatio da nas ne mogu spasiti. Nisam mogao poništiti ono što je već bilo učinjeno i morao sam te pustiti da pronađeš svoju istinsku sreću", piše D'Ambrosio koji u pismu otkriva da je oduvijek želio vlastitu obitelj.

"Kada sam stavio taj prsten na tvoj prst, to je bio jedan od najsretnijih trenutaka u mojem životu. Bio sam siguran da ga nikada nećeš skinuti. Deseti lipnja 2012. godine je dan našeg vjenčanja, ujedno moj najsretniji dan u životu. Jedva sam dočekao da postaneš gospođa D'Ambrosio", otkriva kolumnist svoju neizmjernu sreću i potom okolnosti u kojima je upoznao svoju bivšu suprugu.

"Bila si moja najbolja prijateljica. Ništa mi na svijetu nije važnije od tvoje sreće. Iako smo krenuli svatko svojim putem, uspomene koje smo podijelili nikada neće nestati. Danas sam pronašao svoj mir. Jako sam zaposlen i našao sam novu strast u pisanju. I dalje sanjam o vlastitoj obitelji i o tome da ću se ponovno zaljubiti. I dalje sam isti Anthony kojeg si nekoć poznavala, no opet, u svemu tako mnogo drugačiji", napisao je, a onda pismo zaključio ovim riječima: "Jednom sam ti rekao kako želim pisati o tome koliko te volim i to podijeliti sa svijetom. Ovo je najbolji način da ispunim svoje obećanje. To što sam te izgubio bilo je najbolnije iskustvo u mojem životu, no učinilo me jačim. Na papiru sam izgubio suprugu, a u životu toliko toga, dio sebe koji nikada neću moći vratiti. Brini se o njemu dobro. Želim ti sve najbolje".

Veliki broj čitatelja pisma i korisnika društvenih mreža podijelili su se u dvije skupine: one koje je pismo ganulo i oduševilo te one koji smatraju da je njime samo želio postići instant popularnost.

"Da sam se bojao negativnih reakcija pismo ne bih nikada objavio"

D'Ambrosio je u kratkom intervjuu za The Asbury Park Press otkrio kako se osjeća
nakon objavljivanja pisma koje je uz veliki broj pozitivnih reakcija prikupilo i brojne kritike.

"Pročitao sam neke komentare koji su me uvrijedili. Naravno, i ja sam samo čovjek, a ostali imaju pravo na svoja mišljenja koja poštujem", kazao je i nadodao: "Postoji jedna izreka Stevea Jobsa, a ona glasi: 'Nemoj dopustiti da buka tuđih mišljenja ugasi tvoj unutarnji glas'. Pokušao sam se toga držati. Kada se jednom ovako izložite javnosti kao ja, trebate biti spremni na sve. Da sam se bojao negativnih reakcija pismo ne bih nikada objavio".

Na pitanje koji je razlog njihovog razvoda i zašto ga nije naveo, kazao je: "Želio sam da u prvom planu bude ljubav koju osjećam prema bivšoj supruzi. Osim toga, osam godina veze ne nestaje tek tako, trebalo bi mnogo više od jednog članka, kada bih vam te razloge poželio objasniti. No, to se neće dogoditi jer neke stvari ne želim otkriti iz poštovanja prema njoj i našoj vezi".

D'Ambrosio je također otkrio da je pismo napisao i za sve one koji su proživjeli iste emocije tijekom razvoda kao i on, ali svoje osjećaje dosad nisu znali iznijeti ili to napraviti na pravi način.

"Javila mi se jedna žena koja je godinama patila i ležala u krevetu jer nije znala pronaći izlaz iz emocionalnog stanja koje ju je obuzelo nakon razvoda. Kada je pročitala moje pismo, rekla mi je da sam umjesto nje zatvorio to bolno pogalvlje njezinog života i pritom mi se zahvalila".

Pismo u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.