Cannes slavi pedeseti rođendan Jamesa Bonda

OVE godine, tajni agent 007 slavi svoj pedeseti filmski rođendan. Iako lik Jamesa Bonda ostaje vječno u "najboljim godinama", popularni lik Iana Fleminga prvi se put na filmu pojavio 1962., kada je "Dr. No" prvi puta zaigrao u kinima.

Filmski festival u Cannesu proslavit će Bondov rođendan posebnim projekcijama njegovih najboljih avantura, a slavlje će kompletirati nova Blu Ray DVD izdanja svih Bondovih filmova, povratak starih naslova u kina, te novi film sa Danielom Craigom koji je najavljen za jesen.


Filmska kompanija MGM i Park Cirkus odlučili su slavlje započeti u Cannesu, te su za ovogodišnje izdanje festivala odabrali pet naslova iz Bondovog kataloga koji će biti prikazani na otvorenom, u sklopu događaja Cinema de la Plage, koji se odvija paralelno, ali neovisno od filmskog festivala u Cannesu. Fanovi Bonda i posjetitelji Cannesa imat će tako jedinstvenu priliku pogledati nekoliko klasičnih špijunskih naslova u otvorenom kinu na velikoj plaži, a to su: "Dr. No", "From Russia with Love", "In Her Majesty's Secret Service", "Diamonds are Forever" te "Casino Royale".

Filmski festival u Cannesu ove godine traje od 16. do 27. svibnja, a započinje premijerom novog filma Wesa Andersona, "Moonrise Kingdom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.