Budućnost je stigla: Oni tvrde da su napokon izumili hoverboard

Foto: Kickstarter

TEHNOLOGIJA budućnosti iz legendarnog filma Roberta Zemeckisa "Povratak u budućnost 2" '80-ih je zaludila klince diljem svijeta. Ipak, od svih čudesa koja su tamo vidjeli jedno je ostalo vječna želja svih koji su film pogledali: fantastični hoverboard.

A čini se da bi lebdeća daska sad uskoro napokon mogla postati stvarnost: Hendo Hoverboard osmislio je par iz Kalifornije, Jill i Greg Henderson i nadaju se da će njihov proizvod zaživjeti do srpnja 2015. O svojem su projektu svijet obavijestili preko Kickstartera gdje skupljaju novac, a tvrde da im je ovo čak 18 prototip, ali i da ovaj napokon radi.

Njihovu letjelicu iz budućnosti isprobala je ekipa s GigaOMa koja poručuje: "Osjećaj je kao da stojite na gigantskom hokejaškom paku koji lebdi dva centimetra iznad tla". Ipak, postoji nekoliko problema: može se koristiti samo iznad metalnih površina koje ne sadrže željezo (nego primjerice aluminij ili bakar), a i navigiranje baš nije najbolje regulirano, piše Mashable.

Iz tih razloga iz tvrtke poručuju da usavršavanje hoverboarda iziskuje "još malo vremena i sredstava", a u videu su predstavili dokaz da koncept postoji, odnosno prikazan je prethodnik onoga što se tvorci nadaju stvoriti. Trenutni prototip može nositi 140 kilograma otprilike 15 minuta.

Hendersoni od interneta traže 250.000 dolara, dosad su već sakupili 107 tisuća, a kampanja traje još 54 dana. Kako god bilo, imaju vremena do listopada 2015. kad se Marty McFly vraća po svoj primjerak u budućnost...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.