Bizaran slučaj buđenja iz kome: Probudio ga miris novca

Foto: Shutterstock

KINEZ Xiao Li bio je u komi više od godine dana, a onda se probudio, barem tako tvrde svjedoci, kada mu je medicinska sestra zamahnula snopom novčanica ispred nosa.
 
"To je bilo nevjerojatno. Nikad ništa slično nisam doživio u svojoj 20 godina dugoj liječničkoj karijeri, rekao je nadležni liječnik dr. Liu Tang, prenosi Central European News.
 
Xiao Li, kojega poznanici opisuju kao radoholičara, u komu je pao u kolovozu 2013. godine, nakon što je tjedan dana bez prestanka i bez spavanja u internet kafiću istraživao poslovne ideje.
 
Liječnici su mjesecima pokušali pronaći način kako Lija probuditi iz kome, no bezuspješno. No, nakon što je čula priču u tome kako je završio u komi, medicinska sestra dosjetila se praktičnog načina.
 
"Pitali smo članove njegove obitelji što Li zaista voli, što ga pokreće, i oni su nam jasno dali do znanja da je to - novac. Sjećanja koja potiče miris mogu biti jako snažna, a u ovom slučaju upravo se to pokazalo kao jak stimulans za njegova osjetila", objašnjava liječnik.
 
Zanimljivo je da, kako prenosi New York Post, Li nije reagirao kada su ga pokušali probuditi zvukom kovanica.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.