Bizaran medicinski slučaj: Iz želuca joj izvadili četkicu za zube

KAD je prošli tjedan 24-godišnja Izraelka Bat-El gotovo dva dana provela uvjeravajući liječnike kako je slučajno progutala 20-centimetara dugu četkicu za zube, nisu joj povjerovali. Ipak, za njen slučaj konačno su se zainteresirali liječnici u Medicinskom centru Carmel u Haifi, koji su njene muke shvatili ozbiljno, prenosi The Jerusalem Post.

Liječnici mislili da je luda

Djevojka koja se u jednoj instituciji brine o starijim ljudima, nakon završenog je posla došla kući i krenula prati zube. Zbog kuta pod kojim se nagnula progutati vodu iz slavine dok je držala četkicu pokraj usana, ona joj je slučajno skliznula u usta i kroz jednjak doputovala u želudac.

"Uplašila sam se i pokušala je povratiti, ali nisam uspjela. Ona se jednostavno zaglavila u mom želucu", rekla je liječnicima. Nakon toga, obavljen je i rendgenski snimak, ali liječnici nisu mogli ustanoviti ništa. Isto se desilo i nakon liječničkog pregleda. Iako ih je uvjeravala kako govori istinu i zamolila da nastave pretrage, liječnici su jadnu ženu poslali kući, uvjereni da joj baš i nisu sve na broju.

Uspjela izbjeći operaciju

S obzirom da sljedećeg dana bolovi u želucu nisu prestali, brat ju je odveo u drugu bolnicu. Ponovo je snimana i podvrgnuta ultrazvučnom pregledu, ali od četkice ni traga ni glasa. No, uz pomoć usavršene kompjuterizirane tomografije (CT) četkica se na kraju ipak pojavila.

"Kad smo vidjeli 20 centimetara dugu četkicu, pribojali smo se da je to slučaj za operacijsku salu", rekao je doktor Uri Segol načelnik gastroenterologije u medicinskom centru Carmel. No, Segol je uspio izbjeći operaciju i uz endoskopsku opremu i mnogo strpljenja izvući četkicu van, čime je zaslužio pljesak i ovacije cijelog svog osoblja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.