"Bio je kreativni vizionar": Reakcije slavnih kolega na smrt Tonyja Scotta



SMRT poznatog redatelja Tonyja Scotta, šokirala je mnoge ljude diljem svijeta, a posebice njegove kolege filmaše s kojima je blisko surađivao. Na njegov odlazak reagirao je i Tom Cruise, koji se zahvaljujući ulozi u Scottovom filmu "Top Gun", premetnuo u jednog od najpoznatijih glumaca današnjice.

"Tony je bio moj bliski prijatelj i doista će mi nedostajati. On je bio kreativni vizionar čiji je utjecaj na filmsku industriju nemjerljiv. Moja najdublja sućut njegovoj obitelji", izjavio je Cruise.

68-godišnji redatelj u nedjelju skočio je s mosta Vincent Thomas u Los Angelesu, a oproštajna poruka navodno je pronađena u njegovom automobilu koji je parkirao u blizini mosta, prenosi Huffington Post. Na njegovu smrt, mnogi su njegovi suradnici i prijatelji reagirali i na Twitteru.

"Nema više filmova Tonyja Scotta. Tragičan dan", napisao je redatelj Ron Howard.

"Bio sam iznimno tužan kad sam čuo za smrt Tonyja Scotta. Bio je dobar filmaš i vrlo šarmantan i skroman čovjek", rekao je glumac Stephen Fry.

"Suradnja s velikim Tonyjem Scottom bila je jedno od najvažnijih iskustva u mom životu. Moje misli večeras su s njegovom obitelji", naglasio je mladi redatelj Richard Kelly.



"Film 'True Romance'. Scena razgovora Christophera Walkena i Dennisa Hoppera je doista klasik. Počivao u miru, Tony", istaknuo je redatelj Michael Moore.

"Tony Scott. K vragu. Bilo je sjajno poznavati te, prijatelju. Hvala na inspiraciji, ohrabrivanju, savjetima i desetljećima dobre zabave", napisao je redatelj Robert Rodriguez.

"Otišao si prerano. To je neizrecivo tužno. Bio si sjajan čovjek. Nedostajat ćeš mi", poručila je glumica Rosario Dawson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.