Bijesni Tarantino traži krivce, odlučio se na tužbu koja baš nema smisla

Foto: JLP

PRIJE nekoliko dana na internet je procurio scenarij novog filma Quentina Tarantina "The Hateful Eight"), što je ekscentričnog redatelja natjeralo da čitav projekt stavi na led.

U međuvremenu je pokušao istražiti tko je od producenata i trojice glumaca kod kojih je scenarij bio na čitanju odgovoran za "curenje", pa čak i unatoč tomu što bi, tvrde upućeni, mogao kriviti sam sebe, budući da tekst nije zaštitio vodenim žigom koji bi spriječio širenje.

Ali, Tarantino je očito odlučio pod svaku cijenu pronaći žrtvenog jarca pa je pokrenuo tužbu protiv portala Gawker koji je unutar svog segmenta Defamer objavio sporni scenarij. Tužbu je podigao zbog "sudjelovanja u kršenju autorskih prava", zato što je Gawker objavio link na stranicu za download scenarija. Stranica je optužena za "grabežljivo novinarstvo" i "narušavanje prava čovjeka da zaradi koji dolar".

I iako je ljut i utjecajan, teško da će ova tužba završiti u Tarantinovu korist: Gawker nije odgovoran za curenje scenarija, nije ga postavio na internet, čak ga nije niti objavio na svojim stranicama. Osim toga, urednici dodaju i da su oni samo "objavili vijest o tome da je scenarij procurio, a da je sam Tarantino bio taj koji je od toga namjerno napravio priču". "Tarantino je bio taj koji je glasno pričao o ovoj temi, navodeći sumnjivce poimence i radeći od toga famu i vijest za naslovnice. On je taj koji je svoj scenarij pretvorio u vijest, koja mu je donijela puno pažnje. Tarantino je htio da taj scenarij bude objavljen na internetu", poručuje Gawker dodajući da su oni vijest o curenju prenijeli jer je "u pitanju bila vijest".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.