Američki policajci morali elektrošokerima "smiriti" golu staricu



INCIDENT se dogodio u saveznoj državi South Carolina, a policija je pokušala s ulice ukloniti golu 80-godišnju ženu koja je čitala citate iz Biblije, piše Daily Mail. Ipak, Dorris Brown burno je reagirala na dolazak policije i počela udarati svojim štapom za hodanje, na što su policajci odgovorili upotrebom elektrošokera.

"Mogli su drugačije postupiti", izjava je jednog od susjeda iznenađenih brutalnošću policije.

Prema izjavama policajaca, stariju stanovnica mirnog gradića St. George pokušali su smiriti razgovorom, no ona je uzvratila "žestokim citatima iz Biblije" i mahanjem svog štapa za hodanje. Policajac Anthony Britt nakon toga je odlučio poduzeti drastične ne bi li nekako "smirio" staricu.

"Upotrijebite elektrošokere. Tako ćemo je spriječiti da netko bude ozbiljnije povrijeđen", naredio je Britt, a kasnije dodao da je to bilo jedino moguće rješenje.
 
Unatoč primljenim elektro šokovima, Dorris Brown je nastavila s izvikivanjem citata, sve dok je nisu uspjeli omotati velikom plahtom i odvesti kući. Još od incidenta Brown je na psihijatrijskom promatranju, članovi obitelji navodno su zahvalili policiji na intervenciji, a susjedi su još uvijek zgroženi zbog agresivnog postupka policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.