Ambiciozan projekt: Snima se nastavak kultne "Casablance"?



PROŠLO je čak 70 godina otkako se u kinima pojavio po mnogima najbolji film svih vremena - "Casablanca". Iako još uvijek ima mjesto među najznačajnijim filmovima u povijesti, nedavno su počele priče o tomu da bi film mogao dobiti i svoj nastavak.

Naime, unuka jednog od osnivača studija Warner, Cass Warner, razmišlja o snimanju nastavka prema scenariju Howarda Kocha koji je bio jedan od suradnika na filmu, prenosi New York Post. Iako je i ranije bilo pokušaja da se snimi nastavak, uključujući i Warnerov projekt "Brazzaville", svi su propali. Cass Warner na Kochovu je priču pod nazivom "Return to Casablanca" naišla u gomili scenarija u njegovoj kući u Woodstocku. Radnja bi trebala prati Ilsu i Victora Laszla, koji bezuspješno pokušavaju pronaći Ricka, novopečenog člana snaga Slobodne Francuske u borbi u Sjevernoj Africi.

Nakon što ode iz Casablance Ilsa saznaje da je trudna, ali Victor ne zna da je dječakov otac Rick, te ga odgaja kao svog. Dječak se zove Richard, a kad odraste i sazna tko mu je pravi otac, pokušat će saznati nešto više o njemu. Iako snimanje filma još uvijek nije potvrđeno, u Hollywoodu se navodno već naveliko priča o tome tko bi mogao glumiti Richarda. Povjesničari "Casablace" smatraju da bi ta uloga trebala pripasti Josephu Gordon-Levittu. Kultni film, u kojem su glumili Humphrey Bogart i Ingrid Bergman, osvojio je tri Oscara i mjesto u Nacionalnom filmskom registru SAD-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.