Zoološki vrt Grada Zagreba ovu subotu obilježava Noć šišmiša

Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba

STRAH od šišmiša prilično je raširen među ljudima, a često se temelji na nepoznavanju ove neshvaćene životinjske vrste. Kako bi se zaustavilo širenje straha, svake godine krajem kolovoza obilježava se Međunarodna noć šišmiša, kada stručnjaci diljem svijeta upoznaju građane s načinom života šišmiša.

U Zoološkom vrtu Grada Zagreba, Noć šišmiša se ove godine obilježava u subotu, 31. kolovoza, u razdoblju od 19 do 22 sata.

"Posjetitelji će biti raspoređeni u šest skupina po 40 osoba koje će, pod vodstvom edukatora, obilaziti točke s raznolikim edukativnim i zabavnim sadržajima. Tijekom večernje šetnje Zoološkim vrtom upoznat će vrste šišmiša i njihove fizičke karakteristike", poručuju iz Zoološkog vrta. "Doznat će kako šišmiši odabiru staništa te koja područja nastanjuju – od Europe do Oceanije. Edukatori će otkriti što šišmiši vole staviti pod zub, a iznijet će i neke pikanterije iz njihova ljubavnog života."

"Budući da su šišmiši noćne životinje, govorit će i o eholokaciji – posebnom načinu orijentacije u prostoru. Posjetitelji će pomoću tzv. bat-detektora pokušati pronaći šišmiše u maksimirskoj šumi. Žive će šišmiše izbliza moći promotriti u paviljonu Zona sumraka gdje obitava velika grupa egipatskih letipasa", dodaju.

Osim toga, građani će imati priliku naučiti o ulozi šišmiša u različitim kulturama, jer su česti dio legendi i mračnih priča.

"Kostimirana Maksimirska coprnica posjetiteljima će pokušati utjerati strah u kosti i očarati ih poznavanjem recepata u kojima se spominju šišmiši. Mađioničar Vladimir Štimac u 21 sat održat će atraktivnu mađioničarsku predstavu, a restoran Kod morskog lava imat će prigodnu ponudu jela", javljaju organizatori.

U programu Noći šišmiša mogu sudjelovati svi stariji od pet godina. Ulaznice se prodaju po standardnom cjeniku, a ovisno o dobi posjetitelja, koštaju 2, 3 ili 4 eura. Broj ulaznica je ograničen, a moguće ih je rezervirati putem e-adrese: edukacija@zoo.hr.

Rezervacije vrijede 24 sata i istječu najkasnije u petak u 18.30 sati. Rezervacije nisu moguće u subotu, ali neprodane ulaznice mogu se kupiti uoči programa na glavnoj blagajni Zoološkog vrta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.