Pogledajte kako izgleda kad pas bebi lisice postane zamjenska mama

 Foto: Greener Pastures Sanctuary

KAD ju je pronašao, budući da se radilo o bebi njezin spasitelj nije znao o kojoj životinji se radi. Ipak, budući da je bila napuštena odlučio ju je spasiti te odveo veterinaru.

Saznavši da je spasio mladu lisicu koja sama vjerojatno ne bi preživjela, nakon veterinarskog pregleda odnio ju je kući i ručno othranio.


Kad je lisica koju je nazvao Fergie počela rasti shvatio je da nema uvjeta za njezino držanje te je brigu o istoj prepustio prijateljici Rachel Parker, osnivačici Greener Pastures Sanctuaryja, skloništa za napuštene i zlostavljanje životinja.

Ista ju je odlučila zadržati, ali pri realizaciji svog plana naišla je na nekoliko problema. Naime, lisice su u Australiji invazivna vrsta, a budući da ih se smatra štetočinama za njihovo držanje potrebne su posebne dozvole.

Riješivši papirologiju, zajedno s kolegama lisici su sagradili veliki ograđeni dom, ali i naišli na novi problem - budući da je Fergie bio jedina lisica u skloništu brinuli su kako će se u istome snaći i hoće li tijekom odrastanja biti usamljena.

Tako je Fergie dobio cimericu i zamjensku mamu- 11 godišnju kujicu Faith koja je već imala iskustva s podizanjem mačića, praščića, janjaca i ostalih životinjama kojima je bila potrebna zamjenska mama.

Kako se slažu? Unatoč tome što Fergie juri sto na sat i uvijek se želi igrati, a Faith je puno mirnija i suzdržanija, majka ipak strpljivo podnosi sve kćerine nestašluke. Dajući joj do znanja što smije, a što ne!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.