Ugledali su lisicu i tvora u dvorištu, nisu mogli vjerovati što rade

Screenshot: YouTube

KADA je Cheryl Ward ugledala lisicu i tvora u svom dvorištu, odmah je pozvala svoje ukućane da joj se pridruže. Zadnje što bi pomislili je da će sa svojih prozora gledati ove dvije životinje kako se igraju. No to se zaista dogodilo. Lisica je mogla upotrijebiti svoje zube, a tvor je nju mogao otjerati istiskivanjem smrada iz analnih vrećica, no to se nije dogodilo.

Njihova je igra trajala sat vremena, a obitelj je morala podijeliti taj predivan prizor. Video je na Facebooku pogledalo gotovo dva i pol milijuna ljudi. Iako je snimka mnoge oduševila, neki su napisali kako je lisica htjela napasti tvora. "Ovo je vrlo zanimljiv i važan video. No to što na njemu vidimo ne treba nas toliko čuditi", rekao je profesor Marc Bekoff, biheviorist i stručnjak za igru kod životinja.

Dodao je kako i u životinjskom svijetu postoji univerzalni govor igre, koji se može javiti i između posve različitih životinjskih vrsta. One svojim tijelom jedna drugoj pokazuju da se žele igrati, a ne boriti i ta poruka može biti podijeljena i između vrsta koje su međusobno suprotstavljene. U nastavku pogledajte njihovu slatku igru. Sigurni smo da će vam uljepšati dan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.