U Turskoj se otvara grad mačaka, evo što sve sadrži

Foto: Instagram

U PARKU Dokum u turskom gradu Antaliji postavljena je minijaturna drvena trokatnica sa 64 sobe namijenjene mačkama, koje su u potpunosti opremljene svime što je potrebno za ugodan i siguran boravak ovih kućnih ljubimaca. 

Iz općine Kepez su rekli da park Dokum, nakon muzeja, knjižnica, umjetničkih galerija i znanstvenog centra, odnedavno ima novi sadržaj koji će zajamčiti lagodan boravak životinjama.

Ured za uređenje parkova ranije je u Dokumu postavio i 30 kućica za smještaj ptica, a nedavno su završeni radovi na izgradnji smještaja za mačke.

Pored nastambe su postavljene i manje kućice, kao i ostali sadržaji za mačke, u sklopu svojevrsnog grada mačaka, prenosi agencija Anadolija. 

Istodobno će vlasti općine Kepez u Antaliji osnovati i bolnicu za životinje. Centar za privremeni smještaj životinja lutalica pretvorit će se u bolnicu u kojoj će životinje dobiti mogućnost za liječenje, rehabilitaciju i smještaj.

Bolnica za životinje nudit će i uslugu hitne pomoći, a bit će opremljena operacijskim dvoranama, laboratorijima za analizu krvi te odjelima za intenzivnu njegu, rendgenske preglede, postoperativni oporavak i dio za karantenu.

U parku minijaturne Turske, službeno otvorenom u travnju 2019. u sklopu parka Dokum, 84 minijature izložene su na površini od 10.000 metara.

Grad mačaka službeno bi trebao biti otvoren 17. veljače. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.