Smiju li psi jesti bundevu? Evo što kažu stručnjaci

Foto: Shutterstock

BUNDEVA je jesenska delicija koju mnogi obožavaju, no smiju li psi jesti ovu finu namirnicu? Ukratko, da. Zbog mnoštva vitamina i hranjivih sastojaka koje sadrži, bundeva spada u superhranu koja je jednako zdrava za ljude i za pse.

Pseća superhrana

Bundeva sadrži mikronutrijente i vlakna zbog čega je kvalitetan nutricionistički obrok za naše ljubimce, piše Pets WebMd. Osim toga, ova superhrana umiruje pseći želudac i zbog toga vlasnici obično daju bundevu kad njihov pas ima proljev. Ova namirnica krcata je vitaminima A, C i E, kao i minerala željeza i kalija te je bogata prebioticima koji pomažu važnim bakterijama u probavnom traktu.

Koliko bundeve psi smiju pojesti?

Psi mogu jesti sjemenke bundeve, kao i kuhanu ili sirovu bundevu. Za početak, uvijek je najbolje krenuti s manjim količinama kako biste izbjegli dodavanje previše vlakana u prehranu vašeg psa. Ako vaš pas ima proljev, dodajte između jedne i četiri žličice bundeve ili bundevinog praha u njihov obrok, kaže Kennel Club.

Naravno, ako imate bilo kakvu nedoumicu, najbolje je obratiti se veterinaru. I još jedan savjet za kraj: bundeva je bogata škrobom i ima puno kalorija pa pripazite na količinu da vaš ljubimac ne dobije višak kilograma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.