Santana je kujica koju nitko ne želi jer je stara. Pomozite joj da bude sretna

Volonteri

KUJICA koju su nazvali Santana je jedan od pasa iz projekta kastracije romskih pasa i u tipu njemačkog ovčara. Na skrb su je preuzeli Antonio Samac i Nina Balaško koji se brinu većinom za starije i bolesne pse.

Kod njih je bila smještena i kujica Tina kojoj je vlasnik umro, a brinu se i za Betty, njemačku ovčarku koja ima epilepsiju te Dodgea koji ima tumor. Unatoč svim problemima na koje nailaze, sami kažu da im je najveći onaj financijski jer samo Nina radi.

Santanu se preuzeli jer su svjesni da kujica od 10 godina nema velike šanse da pronađe novi dom. Iako se brinu za 14 pasa, u svome domu su pronašli mjesto i za nju, ali im je potrebna pomoć.

Santanu su odvezli veterinaru. Njeni zubi su u očajnom stanju, očnjaci su prepolovljeni, a sjekutića nema. Ima povišene leukocite i blago povišenu temperaturu te upaljeno grlo.

Pitanje je u kakvim je uvjetima živjela do trenutka kada su došao njen red da bude spašena. Ova draga stara baka teško ustaje, a prednja šapa joj je zadebljana te je pretpostavka da je bila slomljena i da je sve krivo zaraslo.

Ima problema i sa stražnjim nogama i teško ustaje. Santanu još čeka RTG vrata, prsnog koša, abdomena i kukova. Nina i Antonio su spremni brinuti se za nju, no pretrage, hrana i vitamini nisu jeftini.

Ovi divni ljudi su omogućili Santani da ipak osjeti što znači ljubav i obitelj. Nadaju se da će se netko možda javiti za nju da joj pruži još bolji dom, no spremni su se brinuti za nju dokle god je potrebno.

Nina i Antonio mole sve ljude, ljubitelje životinja da podijele priču o Santani te da im pomognu omogućiti kujici sretnu starost nez muka i boli.

Sve informacije možete dobiti na Facebook profilu od Nine ili Antonia, a ako želite pomoć donacijom, možete to učiniti na broj računa : Antonio Samac, Zagreb
IBAN HR 5624020063203010606
SWIFT code ESBCHR22
Uz naznaku za Santanu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.