Psi iz romskih naselja i dalje traže spas! Preostalo ih je 2200

Volonteri

PROJEKT kastracije pasa u romskim naseljima i dalje traje. Volonteri i djelatnici su na rubu snaga, no kako sami kažu - nema predaje. Do sada je obrađeno više od 800 pasa.

U Azilu Čakovec trenutno se nalazi 30 kuja i oko 150 štenaca, 40 bolesnih štenaca je kod privremenih udomitelja, a nove obitelji je pronašlo njih 130. U nedjelju su krenuli s projektom u naselju Pribislavec, iz kojeg je opet izvučeno puno pasa od kojih su neki u jako lošem stanju.

Voditeljica azila Aleksandra Hampamer je na svom Facebook profilu objavila status u kojem je izdvojila tri psa, jednog dečka koji nema pola prednje noge i dvije kujice koje su iznimno depresivne.

Obje kujice su mirne, tek ponekad dignu glavu. Njihove su oči toliko tužne da vjerojatno više ništa lijepo i ne očekuju.

Nitko ne zna što su sve prošle, no sada je najvažnije omogućiti im život kakav zaslužuju ljubimci. I ne samo njima, svim psima koji su bili zlostavljani, zanemareni ili napušteni.

Najmanje što možete napraviti je podijeliti njihove priče jer možda im zajedničkim snagama povećamo šansu za novi i sretan život. Sve informacije i upute kako možete pomoći možete dobiti na Facebook stranici Azila Čakovec ili kontakt broju 099/4800-640

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.