Patuljasti pinč: Veliki pas zarobljen u malom tijelu

123rf.com

Patuljasti pinčevi uzgajani su u velikom broju krajem 19. stoljeća te u Knjizi uzgoja 1925. godine bilježimo više od 1300 upisanih pasa. Kao i kod pinčeva, iz brojnih varijacija boja prihvaćene su crna sa svjetlijim oznakama te čisto crvena do crveno-smeđe.

Patuljasti pinč idealan je kućni ljubimac. Zabavan je, razigran i brzo će postati vaš najbolji prijatelj.

Budući da imaju kratku dlaku i osjetljivi su na hladnoću, mora ih se držati u zatvorenom prostoru, no uzimajući u obzir kako im je dlaku lako održavati, zapravo su idealni psi za stan.

Razmišljate li postati vlasnik minijaturnog pinča, neka vas njihov minijaturni izgled ne zavara jer riječ je o tipičnom terijeru, temperamentnom psu koji će se, kako bi zaštitio obitelj, bez problema suprotstaviti psima puno većim od sebe. Zbog toga ih se često opisuje kao velike pse zarobljene u malom tijelu!

Imaju puno energije te se preporučuju aktivnijim vlasnicima, najbolje obiteljima sa starijom djecom!

Većina patuljastih pasa ima velikih zdravstvenih problema, no patuljasti pinč nije jedan od tih. Razigran je, uvijek u dobroj formi i spreman za akciju. Idealan je odabir za vlasnike koji su uvijek u pokretu i vole često boraviti u prirodi. Bez obzira na to što je društven i u dobrom odnosu sa svima, iznimno je privržen isključivo jednom vlasniku.

Baš poput svog većeg brata dobermana, patuljasti pinč ima nevjerojatno izražen instinkt čuvara. Za sve nepoznate osobe ima nizak prag tolerancije, ali uz pravilnu dresuru i socijalizaciju to se može korigirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.