Pas spašen iz romskog naselja ima želju koju mu može ispuniti svatko od vas

Foto: Facebook

YOSHI je jedan od pasa spašenih iz romskog naselja Piškorovec. Spasili su ga prije nekoliko mjeseci, no on se još uvijek oporavlja. Njegova je priča tužna, no budi nadu, a njegov je oporavak spor i dugačak jer je maleni ranjen u šapicu.

Jedan od stanovnika pucao je u njega, dok je drugi sve to vidio i prijavio policiji. Protiv prvog se vodi postupak, a drugi baš često pita kako je Yoshi i kada će doći nazad kod njega. To, nažalost, još uvijek nije moguće jer Yoshijeva terapija još uvijek traje. Nedavno se počeo lagano oslanjati na tu šapicu, ali i dalje ne može hodati normalno.

On mjesecima boravi u svojoj sobici u azilu bez previše izlazaka. Volonteri azila, ali i sam Yoshi, bili bi neizmjerno sretni kada bi se javila neka dobra duša iz Čakovca i izvela ga van. Yoshi ne može hodati, no može boraviti na livadi i uživati u zadnjim danima ljeta.

Volonteri su pretrpani poslom i ne mogu ga izvoditi toliko često koliko bi htjeli. Nadaju se da će cijeli projekt spašavanja preostalih pasa iz romskog naselja provesti u miru i suradnji, a mi se nadamo da će Yoshi naći barem jednu dobru osobu koja će ga izvoditi na sunčanje i uživanje u prirodi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.