Ovih 7 pasmina pasa su najhiperaktivnije

Foto: Instagram

PSI su dio naše obitelji i želimo im pružiti najbolji mogući život, ali ponekad njihova energija i hiperaktivnost mogu postati smetnja. Ako posjedujete ili odlučite udomiti psa koji se nalazi na listi sedam najhiperaktivnijih pasmina pasa, koju je sastavio portal 3 million dogs, trebate znati nekoliko trikova kako biste svog krznenog prijatelja držali pod kontrolom. Ne zaboravite da je uznemiren pas najčešće onaj kojemu je dosadno, stoga uvijek pazite da mu pružite dovoljno vježbe, fizičke i mentalne, kako biste osigurali da vaš novi član obitelji ostane zdrav i sretan.

Australski ovčar

Australski ovčar jedna je od najpametnijih i najaktivnijih pasmina pasa, koja zahtijeva svakodnevni trening i fizičku vježbu za održavanje zdravog uma i tijela. Zato, ako odlučite udomiti australskog ovčara, trebali biste osigurati vremena za duge, svakodnevne šetnje. Ako im se ne pruži dovoljno vježbe i aktivnosti, mogu postati destruktivni i neposlušni pa se počnu "iživljavati" na namještaju i ukućanima.

Graničarski škotski ovčar (Border Collie)

Border Collie je još jedna vrlo inteligentna pasmina koja također može postati destruktivna ako mu ne osigurate dovoljno vježbanja i svakodnevnih aktivnosti. Vrlo su energični, a ako ne pronađu način da oslobode tu energiju, postat će pretjerano hiperaktivni. Da biste izbjegli negativno ponašanje i štetne posljedice, pobrinite se da je vaš Collie aktivan i da ima stabilnu, uravnoteženu prehranu.

Sibirski haski

Haskiji vole avanturu. Razigrani su i rado trče satima okolo s drugim psima ili sa svojim ljudskim prijateljima. Ako ne ispunite potrebe ovog psa za aktivnim načinom života i izazovnim atletskim sportovima na otvorenom, mogli biste naići na katastrofu u svojoj dnevnoj sobi. Haskiji su tijekom ljeta posebno hiperaktivni jer ne vole visoke temperature. Da bi izbjegli negativno ponašanje haskija, trebali biste mu omogućiti mogućnost rashlađivanja tijekom vrućih ljetnih dana.

Dalmatinac

Dalmatinci mogu trčati satima i rijetko se umore. Ovaj pas mora biti aktivan i živjeti u velikom dvorištu, inače će mu postati dosadno, a Dalmatinac kojem je dosadno sam će pronaći način da se zabavi, koji vam se baš neće svidjeti. Obavezno ga zaokupite aktivnostima i kupite mu mnogo igračaka te ga ne ostavljajte samog dugo vremena u kući.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su najpopularnija opcija za obitelji jer pružaju mnogo ljubavi i zaštite prema djeci i odraslima. Živi su, energični i uzgojeni da love te stoga mogu postati hiperaktivni ako u svom životu nemaju dovoljno fizičkih i mentalnih izazova.

Jack Russell terijer

Jack Russell terijer je mali pas koji može napraviti štetu u kući ako mu je dosadno. Ova pasmina izvorno je korištena za lov na lisice, zbog čega je jako izdržljiva i energična. Zahtijeva svakodnevno vježbanje, zdravu prehranu i dovoljno mjesta za trčanje i istraživanje.

Čivava

Čivava je veličinom najmanja pasmina na svijetu, ali ovim psima energije ne nedostaje. Uz razigranu osobnost i nezaustavljiv temperament, lako mogu postati destruktivni ako ne dobiju dovoljno pažnje i ako im se ne omogući svakodnevno vježbanje i aktivnosti. Oni vole biti oko ljudi i igrati se na otvorenom i jako vole šetati. Ako želite imati sretnog i mirnog psa, svakako biste trebali izdvojiti vrijeme za igru sa svojom čivavom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.