Ove godine neće biti Festivala vatrometa na Bundeku

OVE GODINE neće biti Festivala vatrometa na Bundeku. 

"Prvo su me odbili u Turističkoj zajednici grada Zagreba, onda sam pisao Gradu Zagrebu u Ured gradonačelnika. Primili su me na sastanak. Rekli su da ne žele priredbu, da su protiv vatrometa, da im je žao. Ja sam rekao da je to velika tradicija i šteta bi bilo prekinuti. Svi veliki gradovi to imaju. No, kad shvatiš da si nepoželjan, da te ne žele, da im to nije interesantno, što drugo možeš napraviti, pokupit se, otići i čekati bolje dane", rekao je za Zagreb.info Franjo Koletić, direktor tvrtke Mirnovec pirotehnika.

"Čujte, taj vatromet je trajao osam minuta, ako je nekome smetao, možda starijim sugrađanima, ili kućnim ljubimcima, to je manjina. Mi smo imali nevjerojatnu posjećenost, tri večeri po 40 tisuća ljudi, cijeli nasip ispunjen", dodao je.

Iz Grada su odluku objasnili činjenicom da se od Nove godine Zagreb pridružio inicijativi više od 20 gradova u Hrvatskoj koji su proslavili novu godinu bez vatrometa.

"Ovo je odlučeno nakon višegodišnjih apela da se odbaci vatromet za novogodišnje slavlje kako bi se zaštitile životinje, ljudi i okoliš od negativnih posljedica buke i zagađenja. S obzirom na višednevno trajanje Festivala vatrometa na Bundeku te brojne pritužbe građana koji su više izloženi buci, Grad Zagreb ne može podržati ovu manifestaciju. Tvrtka Mirnovec pirotehnika pruža niz drugih usluga koje u postupcima nabave može nuditi Gradu Zagrebu", poručili su.

Manifestacija se održavala 20 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.