Oni samo žele sigurnost i ljubav. Pomozite im da budu sretni

Helping Animals

PROJEKT kastracije pasa u romskim naseljima u Međimurju nam je pokazao koliko tužnih i nesretnih njušaka ima oko nas. Psi se preuzimaju u Azil Čakovec gdje se pregledavaju i kastriraju.

Imaju rok od 72 sata da pronađu novi smještaj i priliku za sretan život. Neki od pasa su zaprimljeni u prilično lošem stanju, mršavi, bolesni, bez dlake i puni rana.

Najčešće do ovakvog stanja dođe zbog pada imuniteta i nehigijenskih uvjeta. Nisu zarazni, no pogled na njih odbija puno ljudi jer se boje i ne znaju. Jedna od njih je i Erin, četiri godine stara njemačka ovčarka koju je na skrb preuzela Udruga S-pas by Gloria Malin iz okolice Zagreba.

Erin ima demodikozu, upalnu bolest kože koja je uzrokovana parazitskom grinjom Demodex canis, Demodex injai. Ova grinja je normalan stanovnik kože većine sisavaca i cijeli svoj životni ciklus provodi u dlačnim folikulima i izvodnim kanalićima lojnih žlijezda, no kada dođe do pada imuniteta, nastupaju problemi.

Ova bolest je izlječiva i nije zarazna. Erin je volonterkama pokazala koliko je strpljiva dok je kupaju, a zbog bolesti se mora kupati svaki dan. U prvom susretu s novim ljudima i okolinom je oprezna i plaha, ali se vrlo brzo opusti i postane zaigrana.

Erin je u svoje četiri godine prošla previše toga ružnoga i vrijeme je da sada bude sretna. Kujica traži svoju novu obitelj koja će je voljeti, a zauzvrat nudi bezuvjetnu ljubav i prijateljstvo.

Volonteri Helping Animalsa i Tomislav Vukelić Tomfa (Kawasaki 3p) su proveli dio dana s njom u studiju te im je pokazala koliko se brzo snalazi u novim situacijama.

Ona je već sada prekrasna i tko god da joj pruži topli dom dobit će najboljeg i najljepšeg prijatelja. Sve informacije za Erin možete dobiti na kontakt broj 091 318 56 90 ili 097 641 4722.

Azil Prijatelji Čakovec i dalje treba pomoć oko smještaja pasa, a sve informacije o psima i načinima na koje možete pomoći možete saznati na njihovoj Facebook stranici

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.