Njih nitko ne želi, njih uvijek napuštaju jer su stari. Pomozimo im pronaći dom

123rf.com/Azil Prijatelji Čakovec

U HRVATSKIM skloništima sve je više starijih pasa jer njih nitko ne želi i njih najčešće ostavljaju. Jedan od tužnih primjera je i Azil Prijatelji iz Čakovca koji se trenutno brine za 550 pasa od kojih je 25 seniora koji imaju najmanje šanse za pronalaskom novog doma i obitelji. Voditeljica skloništa je napisala na svom profilu status koji slama srce, a vjerujemo da ćete i vi osjetiti tugu koja se krije iza ovih bolnih riječi.

"10 godina zatvora, 10 godina nade. Ovo su naši najstariji psi. Krivnjom čovjeka osuđeni na robiju i zatvor, nedužni, nevini.. Jeste li vi ona ili onaj koji će ih osloboditi i pokazati im sunce i mjesec i prostrane livade i svijet izvan rešetaka? Ili ćemo svi zajedno jednog dana plakati jer je sklonište bilo njihov jedini dom..." 

Ovim riječima se volonteri nadaju da će ljudi otvoriti svoja srca i dopustiti nekome da doživi dostojanstvenu starost u toplom domu. 

Krivnjom čovjeka koji ih je napustio oni su završili u zatvoru skloništa. I iako sklonište treba biti tek prijelazna stanica od ulice do novog doma, neki psi jednostavno nemaju sreće, ostanu u njemu i godinama.

A svi redom su predivne naravi, neki i manjeg rasta, slažu se s drugim psima, obožavaju ljude jer im se u skloništu posvećuje pažnja koliko god je to moguće.

Zoka, Alma, Rondo, Petar, Berta, Dona, Ivano... zaslužuju svog čovjeka isto kao i bilo koje predivno, slatko i malo štene.

Ako ne možete pomoći udomljenjem, pomognite skloništu virtualnim kumstvom kroz program Prijatelji za prijatelje ili donacijom na njihov račun HR3323400091116025375, ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec ili paypal info@prijatelji-zivotinja.org 

Trenutno je u skloništu na snazi i projekt zamjene dotrajalih drvenih kućica izoliranim kućicama od alu panela gdje jedna kućica za dva psa košta 1250 kn.

Tako bi i ovi starčeki mogli dobiti malo topliju zimu iako ništa ne može ugrijati staro srce jednog psa više od ljudskog dodira i toplog ležaja kraj peći u nečijem domu.

Više informacija za ove prekrasne seniore možete dobiti i na kontakt-broj: 099 4800 640 / 060 600 105 - u obzir dolazi i stalni i privremeni dom (u privremenom domu sve troškove snosi sklonište).

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.