Nerazdvojni prijatelji: Gepard i pas jedan drugome spasili živote

Screenshot

MOŽDA vam ovo zvuči kao scenarij nekog Disneyjevog crtića, no uvjeravamo vas da nije.

Njegovo ime je Kumbali, on je prekrasni mali gepard, rođen u Metro Richmond zoološkom vrtu u Virginiji. Međutim, čuvari su ubrzo nakon njegovog rođenja primijetili kako njegova majka ima znatnih poteškoća s proizvodnjom mlijeka za sve svoje mladunce pa je maleni prebačen na bočicu i u ljudske ruke.

No, u njegovom slučaju se to pokazalo kao pozitivna promjena jer je brzo dobio na težini, što mu je pomoglo da ostane zdrav. No, s tim su došle druge poteškoće, a to je da Kumbali više nije mogao biti dio svoje obitelji jer bi ga ostali smatrali prijetnjom.

No, socijalizacija za geparde je vrlo važna pa su čuvari odlučili malenom nabaviti novog prijatelja, 10 tjedana starog psića Kaga koji je spašen iz jednog skloništa u Alabami.

Rezultat? Njih dvojica postali su nerazdvojni prijatelji, a prema svjedocima iz Zoološkog vrta, oni uopće ne shvaćaju da su različite vrste.

Čuvari su otkrili kako će biti zajedno dok budu imali koristi jedan od drugoga. 

"Ako se utvrdi da je za Kumbalija najbolje da se vrati obitelji, upoznat će ga se polako s njegovim bratom, kada još malo odraste. Što se tiče Kaga, on će ostati u Zoološkom vrtu kao ravnateljev osobni pas, no uvijek ćemo ga koristiti kao prijatelja gepardima, kad god bude potrebno", otkrili su čuvari.

Dotad svi posjetitelji Zoološkog mogu uživati u ovom neobičnom prijateljstvu i ludim avanturama psa i geparda.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.