"Ubojica lijepog lica": Nakon 700 pasa veterinarka eutanazirala i samu sebe!

Foto: Screenshot

 "PRIJE ubrizgavanja smrtonosne injekcije veterinari psa izvode u šetnju, daju mu poslastice, maze ga i s njim pričaju. Unatoč svemu, kad ga stave na stol pas kao da zna što ga čeka - počinje se tresti. Nakon tri do pet sekundi, koliko je potrebno da sredstvo počne djelovati, drhtanje prestaje. To je zapravo jako tužno!"

Tim riječima tajvanska veterinarka Chien Chih-cheng opisala je postupak eutanazije napuštenih životinja u skloništima.

Kad su je mediji upitali kako se osjećala nakon prve eutanazije izjavila je kako je otišla kući i cijelu noć plakala.



Od tada, ukupno ih je eutanazirala 700, a kad se više nije mogla nositi s pritiskom, kako bi javnost upozorila što se događa s napuštenim psima koji se ne mogu udomiti učinila je nešto što je šokiralo tajvansku javnost.

Kako navodi bbc.co.uk 5. svibnja prošle godine Chien Chih-cheng uzela je injekciju i ubrizgala si isto ono sredstvo kojim se eutanaziraju napušteni psi.

U oproštajnom pismu vlasti je upozorila kako eutanazija nije rješenje problema napuštenih životinja, već da bi se trebalo raditi na sprečavanju njihovog napuštanja, kao i sterilizacijama/kastracijama spriječiti neželjena legla.

Niti godinu dana nakon njezine smrti, pod pritiskom javnosti koja je vlasti optužila za njezino ubojstvo donesen je novi zakon kojim se na Tajvanu zabranjuje eutanazija životinja.

Novim zakonom propisuje se obavezna kastracija/sterilizacija, a vlasnici koji napuste svoje ljubimce morat će platiti kaznu od 125 dolara. Vlada je također obećala povećati sredstva i broj osoblja u skloništima!


Za kraj napišimo kako je zbog odličnih ocjena Chien Chih-cheng nakon završenog studija mogla birati mjesto na kojem će raditi, ali odlučila se za spašavanje neželjenih ljubimaca. Nažalost, pritom je teško bolesne i starije pse koje se nije moglo udomiti morala eutanazirati!

Isti oni koji su napuštali životinje istovremeno su joj govorili da će ići u pakao, nazivali je "mesarom", "ubojicom lijepog lica" i sličnim pogrdnim nazivima!

Iako je sklonište u kojem je radila obavljalo najmanje eutanazija i upravo zbog nje bilo poznato po najvišoj stopi udomljavanja Chien Chih-cheng nije izdržala pritisak s kojim se svakodnevno nosila.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.