Larry, mačak iz Downing Streeta, istukao je psa britanskog premijera

Foto: Profimedia/EPA

MAČAK Larry, čija je službena titula Glavni mišolovac Kabinetskog ureda Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, ne slaže se dobro sa psom britanskog premijera Rishija Sunaka. To je potvrdila premijerova supruga Akshata Murty dok je govorila o svom novom domu.

"To je sada naše mjesto za život. Vidjeli ste našeg psa. Nova ima pomiješane osjećaje. Ponekad se ne slaže s Larryjem. Imali su nekoliko žestokih sukoba i Larry je pobijedio", rekla je Akshata za emisiju Sky Kids FY.

Od 2011. živi na toj adresi

Čini se da Larryju ne odgovara što je u kući još jedna životinja. Na broj 10 u ulici Downing, gdje se nalazi sjedište britanske vlade, doveo ga je ondašnji premijer David Cameron, spasivši ga 2011. iz utočišta za mačke i pse Battersea. Od tada je među Britancima vrlo popularan i obasipaju ga darovima i poslasticama koje mu svakodnevno šalju na adresu Downing Street 10.

Larry ima mačju naviku da pozornost usmjeri na sebe, sjedeći često ispred ulaznih vrata broja 10 i gledajući ravno u okupljene fotoreportere i kamermane koji čekaju političare da izađu. 

Otkako živi u Downing Streetu, Larry je ispratio četvero premijera - Davida Camerona, Theresu May, Borisa Johnsona i Liz Truss. Larry čak ima i svoj Twitter profil. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.